FC Abcoude start 2018 met broodnodige zege op concurrent PVC

FC Abcoude heeft de rode lantaarn van de zondag tweede klasse B overgedragen aan PVC. De ploeg van de vertrekkende trainer Tonnie Bras versloeg de concurrent op eigen veld met 4-0, mede dankzij twee treffers van Ismael Markelo.

De gifbeker is eindelijk leeg in Abcoude. Lager zakken kon niet meer en een overwinning – de ploeg won alleen de eerste competitiewedstrijd – leek verder weg dan ooit. Maar dat was in 2017. In het nieuwe jaar hebben de Abcoudenaren die problemen van zich afgeschud met direct een eclatante overwinning. “Deze was heel hard nodig”, zei Markelo. “We moesten echt tegen onze concurrent, hebben er alles aan gedaan en dit kunnen we heel goed gebruiken voor ons zelfvertrouwen.”

De thuisploeg kende een droomstart toen aanvoerder Martijn Groen binnen een minuut de score opende. Na ruim een halfuur spelen verdubbelde Markelo de voorsprong. Een goed uitgevoerde tegenaanval kwam, via Magdy Ibrahim, bij hem terecht en oog-in-oog met doelman Julius van der Linden maakte hij geen fout: 2-0.

“We wisten dat we dit kunnen”, aldus de doelpuntenmaker. “In de laatste wedstrijden voor de winterstop speelden we iets meer ingezakt, nu was onze tactiek om met volle druk op PVC te spelen. De inzet was ook anders. We hebben echt elke meter voor elkaar gestreden. Het niveauverschil was best groot, hiermee hebben we bewezen dat wij niet op deze plek horen.”

Na de rust deed Markelo er met zijn tweede van de middag een schepje bovenop. Groen zette de vleugelaanvaller met een fraai hakje vrij voor het doel en zijn schot verdween in de verre hoek: 3-0. Vlak voor tijd bepaalde Ibrahim de eindstand op 4-0 en deze had zelfs nog hoger uit kunnen vallen. Achtereenvolgens Jeroen Malotaux, Markelo (“ik wilde voor mijn hattrick gaan”) en invaller Cequinio Esajas lieten de kans op een grotere afstraffing liggen.

Met deze drie punten heeft FC Abcoude de laatste plaats verlaten en klom het naar de twaalfde plek. De achterstand op de veilige nummer elf (PVCV) bedraagt slechts twee punten. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij subtopper SCH’44. Markelo: “Helaas moet ik die wedstrijd missen vanwege vakantie, maar ik hoop echt dat we dit door kunnen trekken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)