Home / Algemeen / FC Abcoude verspeelt periodetitel in slotminuten tegen Zwaluwen

FC Abcoude verspeelt periodetitel in slotminuten tegen Zwaluwen

Zondag viel de beslissing in de strijd om de eerste periodetitel in Zondag 3d. Omdat de competitie uit een oneven aantal ploegen bestaat, worden er maar twee periodes gespeeld die beiden 12 duels beslaan. Het beloofde een spannende ontknoping te worden: koploper Zwaluwen Utrecht ging op bezoek bij FC Abcoude, dat op één punt achterstand volgde. En spannend werd het: FC Abcoude leek lange tijd op winst en dus de periodetitel af te stevenen, maar gaf het in de slotminuten helemaal weg. Van 3-2 ging de stand naar 3-4 en dus de periodetitel voor Zwaluwen.

Het was Praeben Wolffgramm die de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong zette. Meteen na rust wist Regilio Kranenburg de voorsprong te verdubbelen. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor Abcoude. Helemaal niet toen Wolffgramm even later zijn tweede van de middag maakte: 3-0. Vrij snel maakte Zwaluwen Utrecht vervolgens via Geert Vocking de 3-1, maar FC Abcoude leek de zege veilig te kunnen stellen. Maar in de slotfase liep het uiteindelijk helemaal mis. De bezoekers wisten nog maar liefst drie goals te maken, via twee keer Mohamed Adarghal en een keer Aimad Oulad Chaib. Dat leverde hen niet alleen de winst, maar ook de periodetitel op.

FC Abcoude bleef dus met lege handen achter. Ook een tweede plaats in de periode, die aan het einde van het seizoen mogelijk alsnog goed is voor een play-off plek, was de ploeg niet gegeven. Het zag Sporting ’70, dat won bij PVC, namelijk passeren.

Bekijk hier alle foto’s van Mario Wormhoudt

Send this to a friend