FC Abcoude wint met de hakken over de sloot van Hooglanderveen

Het was geen sprankelende wedstrijd, maar FC Abcoude heeft in extremis toch de drie punten gepakt tegen Hooglanderveen. De ploeg uit Hooglanderveen kwam in de 89e minuut nog op 1-1, maar Abcoude wist in de extra tijd alsnog twee keer te scoren: 3-1.

De thuisploeg was slordig aan de wedstrijd begonnen en Hooglanderveen profiteerde hiervan. In de eerste helft kregen de Abcoudenaren al een aantal kansen tegen, maar Hooglanderveen wisten deze niet te verzilveren. Abcoude was daarentegen één keer wel efficiënt en nam in de eerste helft de leiding. Job Vermeulen was trefzeker en dat was niet helemaal volgens het spelbeeld.

Na rust ging Hooglanderveen op zoek naar de gelijkmaker, maar het spel bleef rommelig. In de 89e minuut leek het helemaal mis te gaan toen Hooglanderveen-speler Danny de Graaf de 1-1 binnen schoot. De Abcoudenaren gaven zich echter niet gewonnen en in de extra tijd kregen ze loon naar enige arbeid. Eerst scoorde Milan geertsma de 2-1, waarna Magdy Ibrahim de Abcoudenaren diep in de extra tijd op 3-1 zette.

De overwinning was zeer nipt, maar FC Abcoude mag zich tevreden stellen met de drie punten. Door deze zege is de gewilde vierde plaats in de competitie nu binnen handbereik. Trainer Sven Slop was dan ook blij met de overwinning: “We hebben vandaag echt niet goed gespeeld, maar we hebben wel laten zien dat we kunnen winnen als het er om gaat. We hebben een hartstikke prima seizoen en spelen naar onze kwaliteiten. Tegen Hooglanderveen vond ik het slap en energieloos. We hebben nog alles om voor te spelen, maar dat zag ik niet terug. We winnen vandaag op basis van kwaliteiten, niet op basis van intenties.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)