FC Abcoude zet Nieuw-Utrecht met aantrekkelijk voetbal opzij

FC Abcoude heeft de weg naar boven gevonden in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Tonnie Bras won voor de tweede keer op rij. Nieuw-Utrecht werd op overtuigende wijze naar huis gestuurd: 6-2. Ismael Markelo tekende voor drie van de zes doelpunten.

Vanaf de aftrap was FC Abcoude de bovenliggende partij. Twee kopballen van Martijn Groen werden in de openingsfase echter gekeerd door doelman Taner Aydin. Na veertien minuten was het wel raak via Jendro Halman. Deze 1-0 voorsprong was echter van korte duur. In een onoverzichtelijke situatie voor het Abcouder doel gaf Serdar Akkanat de bal het laatste tikje voor de gelijkmaker.

Halverwege de eerste helft had de thuisploeg weer een voorsprong te pakken. Nadat Yener Devecioglu en Niek Remijn het doel te hoog zochten, rondde rechtsback Daan Post een sublieme solo af voor de 2-1. Nog voor de rust vergrootte FC Abcoude het verschil. Ismael Markelo ontdeed zich van zijn directe tegenstander en rondde fraai af.

Na de hervatting was het even schrikken voor FC Abcoude toen Nieuw-Utrecht terug in de wedstrijd kwam. Een handsbal van Jamal Hofwijks werd terecht bestraft met een strafschop. Raoul Pengel wist hier wel raad mee: 3-2. Dichterbij kwamen de gasten niet. FC Abcoude kreeg aan de andere kant van het veld immers voldoende mogelijkheden om verder uit te lopen. Een schot van Remijn miste de juiste richting en Groen schoot hoog over.

In de zestigste minuut werd Aydin wel voor de vierde keer geklopt. Markelo veroverde zelf de bal op het middenveld, ging op het vijandelijke doel af en gaf de sluitpost van Nieuw-Utrecht geen kans: 4-2. Ruim tien minuten later voltooide de vleugelaanvaller zijn hattrick door de 5-2 op het scorebord te brengen.

Het duel was daarmee definitief beslist. Zeker nadat Lars Beukeboom bij een hoekschop boven iedereen uit torende en zijn eerste treffer in het eerste elftal maakte. Met een 6-2 tussenstand op het scorebord liet Nieuw-Utrecht de koppen hangen. De gasten waren niet opgewassen tegen een uitstekend spelend FC Abcoude.

De ploeg van Tonnie Bras stijgt opnieuw een plek en staat nu tiende, drie punten boven de nacompetitiestreep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.