FC Abcoude ziet Elinkwijk in allerlaatste minuut langszij komen

Als de scheidsrechter twee minuten eerder had afgefloten, zou zondag tweedeklasser FC Abcoude met drie punten zijn teruggekeerd uit Utrecht. Nadat Magdy Ibrahim bij het ingaan van de blessuretijd de 2-3 maakte, leek de buit binnen voor de ploeg van Tonnie Bras. Een late gelijkmaker gooide echter roet in het eten: 3-3.

In de thuiswedstrijd in november verdiende FC Abcoude meer dan het 3-3 gelijkspel, waardoor zij op bezoek bij Elinkwijk uit waren op revanche om nu wel de volle buit te pakken. Direct in het begin van de wedstrijd kregen de gasten een paar goede kansen om de score te openen. Martijn Groen faalde tot twee keer toe oog-in-oog met doelman Niels Willemse en Menno Bosch schoot uit een hoekschop van Magdy Ibrahim hoog over.

Vervolgens golfde het spel op en neer. In de dertigste minuut bracht Abcoude-verdediger Lars Beukeboom redding door een bal van de doellijn te halen. Zeven minuten later was Elinkwijk alsnog trefzeker. Aanvoerder Anass El Ghanoutti zag doelman Jeffrey IJmker te ver voor zijn doel staan en verschalkte hem met een prachtige boogbal: 1-0.

Na de rust zocht FC Abcoude gelijk de aanval in de jacht op een gelijkmaker. Verder dan een paar gevaarlijke hoekschoppen kwamen de gasten niet. Pas na 68 minuten viel de gelijkmaker. Groen speelde zich goed vrij en verraste Willemse met een fraaie schuiver in de verre hoek: 1-1. Lang kon er niet genoten worden van de gelijke stand, want vier minuten later had Elinkwijk de voorsprong weer in handen. Okan Ozcelik omspeelde de gehele verdediging en beloonde deze actie met de 2-1.

Een kwartier voor tijd maakte Groen opnieuw gelijk door een van richting veranderd schot. Om belangrijke punten te pakken in de strijd om lijfsbehoud, koos FC Abcoude ervoor om in de slotfase vol voor de overwinning te gaan. Toch waren de betere kansen voor Elinkwijk, waarbij IJmker zijn ploeg op de been hield.

Terwijl de officiële speeltijd was verstreken, maakte Magdy Ibrahim er 2-3 van. De drie punten leken in de tas te zitten, totdat Enes Halilkanali in de allerlaatste minuut alsnog de 3-3 aantekende voor Elinkwijk. Hierdoor houdt Abcoude slechts één punt over aan het bezoek aan Elinkwijk. Met dit ene punt klimt de ploeg van Tonnie Bras wel naar de veilige elfde plek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.