Home / Algemeen / FC Almere begint bekertoernooi met verlies

FC Almere begint bekertoernooi met verlies

Het is FC Almere niet gelukt om de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen winnend af te sluiten. De ploeg van trainer Charles Loots had zeker meer verdiend maar kwam de 1-0 achterstand tegen Benschop uiteindelijk niet meer te boven.

Beiden teams waren het eerste kwartier goed aan elkaar gewaagd. In de 20e minuut was er een kans voor de thuisclub, maar uit een hoekschop ging de poging hoog over. Almere kwam beter in de wedstrijd en dat leidde tot wat kansen, maar er was geen zuiverheid in de afwerking. In de 27e minuut nam Benschop de leiding en leek Almere even aangeslagen. Daarna werd de Benschop-defensie weer onder druk gezet, maar tot goals leidde dat niet. 

Na de rust nam Almere direct het heft in handen, maar de kansen die men kreeg werden niet benut. De druk werd nog groter maar men wist het doel van Benschop weer niet te vinden. Ook had Tim Smit een mogelijkheid maar zijn inzet ging naast het vijandelijke doel. Benschop kwam hierna wel goed terug, maar wist zich ook geen raad met de kansen. FC Almere zette nu alles op de aanval en kreeg best kansen op de gelijkmaker maar zowel Onkenhout, Poepon als O’Brien misten het doel op een haar na. Zeven minuten voor tijd was nog een grote kans voor de thuisclub, maar deze werd gekeerd door de Almere-doelman. 

Ondanks dat Almere de tweede helft de betere partij was, bleef men toch met lege handen achter en zal men komende zaterdag tegen de Merino’s zich moeten herstellen zodat men in de beker nog mee kan blijven doen.

Tekst en foto: Herman de Wit

Send this to a friend