FC Almere een maatje te groot voor SV Lelystad

Het duel voor de Rixax Cup in Flevoland heeft voor FC Almere goed uitgepakt, de ploeg van trainer Charles Loots was vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg en won dan ook ruim (0-7).

SV Lelystad werd snel onder druk gezet en kregen de Almeerders veel doelrijpe kansen. In de beginfase werden deze slecht benut en toen het weer slechter werd en de harde wind op stak gingen er nog meer mogelijkheden verloren. Uiteindelijk was het na een kwartier wel raak toen Douwe Willemars goed door ging en de 0-1 binnen schoot voor Almere. Lelystad stelde hier niet zoveel tegenover maar toch moest Almere-doelman Nordin Vermeulen nog even handelend optreden en deed dat goed. Hierna was het weer de beurt aan Almere dat voor de rust nog uitliep via Onkenhout en Willemars naar 0-3.

In de tweede helft eenzelfde beeld met de beste kansen voor de gasten. Zo was Rogier Arduin dicht bij een treffer maar zijn inzet ging maar net over het doel van Lelystad. Ook diverse corners leverde voor Almere vooralsnog geen goal op. Na de rust wel wat wissels bij Almere en stond Gijs Roelofsen weer onder de lat. Diverse pogingen van Lelystad verwerkte de doelman goed. Halverwege de tweede helft drukte Almere toch door en werd het via Peter van Dongen en Lesly Vlieger 0-4 en 0-5. Lelystad kwam nog wel even terug maar de zuiverheid ontbrak bij de thuisclub en kwam men niet aan scoren toe. Dat deed Almere uiteindelijk wel en liep nog uit naar 0-7. De stand had zeker nog hoger kunnen zijn maar het bleef hierbij en had Almere weer eens flink gescoord wat het zelfvertrouwen zeker ten goede kwam. Komende wedstrijd krijgt Almere in de reguliere kompetitie te maken met het IJsselsteinse IJFC.

Tekst en foto: Herman de Wit