Charles Loots
Coach Loots en Meteoor blijven de samenwerking voortzetten

FC Almere laat zich foppen door Zandvoort

Op sportpark De Marken heeft tweedeklasser FC Almere weer geen overwinning kunnen boeken. De ploeg van Charles Loots speelt na lange tijd weer eens in 2A, maar ondervindt dat dit geen makkelijke afdeling is. Tegen Zandvoort kwam het nog wel op voorsprong, maar dat resulteerde uiteindelijk niet in punten.

De beginfase was duidelijk voor de thuisclub, men zette Zandvoort aardig onder druk en in minuut drie was er al een aardige kans. Uit een voorzet van Mike de Blieck schoot Sebas Visser maar net naast. Later had ook Zandvoort zo’n kans, maar hier was het Salim Fertout die miste. In de 20e minuut kreeg Almere dan toch loon naar werken. Devinjo Plet had een mooie actie in huis en hij speelde Mike de Blieck schitterend vrij. Even schitterend was de lob van De Blieck, die Zandvoort-doelman Kerkman geen schijn van kans gaf:1-0. Nog geen drie minuten later nog een mooie kans voor Almere om de voorsprong te verdubbelen, maar de inzet van alweer De Blieck werd fraai gered door Kerkman. Na zo’n half uur spelen kwam dan toch de 1-1 voor Zandvoort. Kas de Vries kwam in vrije positie en schoof de bal beheerst langs Nordin Vermeulen: 1-1. Almere was kennelijk van slag en moest even later toezien hoe de gasten alle vrijheid kregen en ook dankbaar profiteerden. Othmane Fertout maakte de 1-2. Voor de rust had Tim Smit FC Almere weer naast Zandvoort kunnen schieten maar faalde.

Na de rust gaf Almere weer even de toon aan en maakte dan ook de 2-2 door Tim Smit, die nu wel goed afrondde. Hierna was het Zandvoort wat de wedstrijd dicteerde en kreeg alle vrijheid om uit te lopen naar 2-4. Het had nog erger kunnen zijn als men nog een strafschop had benut, maar Nordin Vermeulen keerde de elfmetertrap. Vlak voor tijd nog wel wat mogelijkheden voor de Almeerders maar de ploeg maakte een verslagen indruk en was niet in staat om Zandvoort alsnog pijn te doen.

Door deze nederlaag blijft Almere op een schamel puntje staan en gaat komende wedstrijd op bezoek bij weer een sterke tegenstander, namelijk DVVA. Zandvoort gaat op bezoek bij AMVJ.