FC Almere maakt laat in de wedstrijd gelijkmaker tegen HBOK (4-4)

In Zunderdorp kwamen zaterdag de nodige toeschouwers af op het duel tussen HBOK en FC Almere. De aanwezigen konden genoeg doelpunten aanschouwen. De wedstrijd eindigde namelijk in 4-4.

Binnen een kwartier kwamen de bezoekers uit Almere op voorsprong. Na een goede combinatie wist Mike de Blieck te scoren. Aan de andere kant waren de Zunderdorpers gevaarlijk. Een poging van Moustapha el Amraani verdween niet achter de Almere-goalie. Ondanks dat FC Almere zich liet inzakken, wist de ploeg van Charles Loots enkele mogelijkheden te creëren. Nadat de bal was veroverd, hielden de Almeerders het overzicht. Het schot dat volgde, verdween naast het doel. Vervolgens deed de thuisploeg iets terug. Nadat er in het strafschopgebied een overtreding was gemaakt, legde de scheidsrechter de bal op de stip. Jeffrey Bok, over gekomen van Ter Leede, ging achter de bal staan. Zijn inzet was onhoudbaar voor de Almere-keeper: 1-1. Na een korte corner werd de bal vanaf de linkerkant ingebracht en was het weer raak, Dennis Dinkgrave kopte binnen: 2-1.

Na de rust ging HBOK door met scoren. Stephan de Jong, vorig seizoen speler van JOS Watergraafsmeer, gaf een goede steekpass op Nerivio Kasanwirjo. De buitenspeler ging diep en legde af op Dennis Kaars. De spits schoot gemakkelijk binnen. Rap scoorden de Zunderdorpers weer. Met een goede lob verschalkte Kaars weer de doelman, maar er werd door de grensrechter de gevlagd voor buitenspel. Na overleg met de scheidsrechter telde de goal toch.

Met een comfortabele 4-1 voorsprong ging het team van trainer Kai Meeuwsse de drinkpauze in. Echter was er in enkele minuten weinig over van de riante voorsprong. Met een goede crosspass werd Almere-aanvaller De Blieck bereikt, hij passeerde zijn tegenstander en gaf de bal op de achterlijn voor. Bij een duel om de doellijn verdween de bal in het doel 4-2. Minuten later werd zelfs de 4-3 gescoord door Rory de Meyer. HBOK leek alsnog te gaan zegevieren, totdat een schot via via de hand van een HBOK-verdediger in het doel verdween: 4-4.

Trainer van HBOK Kai Meeuwsse was tevreden over het eerste bedrijf. “In de eerste helft deden we het leuk. Je zag wel dat Almere ging inzakken. Over de tweede helft ben ik minder tevreden. Het leek wel zomeravondvoetbal. We kwamen dan gemakkelijk op 4-1, maar toen werd het minder. Misschien heeft dat te maken met gemakzuchtigheid of met de warmte. Ik heb na de wedstrijd ook tegen de spelers gezegd dat de concurrentiestrijd nu begint.”

Charles Loots van FC Almere had zijn manschappen aangegeven om vooral compact te spelen en gebruik te maken van snelheid in de voorhoede. “Daarmee maken we de eerste goal. Moet wel zeggen dat HBOK verder is dan dat wij zijn, we hebben dan ook merendeels achter de bal aan gelopen. Na rust een paar omzettingen gedaan, dat merkte je wel gelijk aan de stand. Er waren een paar slaapmomenten. Toen bij de 4-1 dacht ik ‘nu knakken de jongens’, maar toen viel de 4-2 en gingen ze er weer voor. Toen we de 4-3 maakte, gingen we ook beter voetballen in balbezit. Helemaal mooi om dan op 4-4 te komen. Ik ben tevreden, de jongens hebben hard gewerkt en ze hebben stappen gemaakt.”