Home / slideshow / FC Almere neemt afscheid van Charly Olf: “Het heeft niet meegezeten”

FC Almere neemt afscheid van Charly Olf: “Het heeft niet meegezeten”

FC Almere heeft Charly Olf van het eerste team afgezet. De vereniging nam dat besluit na de tegenvallende resultaten van de eerste seizoenshelft, waardoor het met vier punten op de elfde plaats in de competitie staat. Beide partijen zijn nog met elkaar in gesprek over een definitief vertrek.

De oefenmeester kwam aan het begin van het seizoen bij de club terecht als vervanger van Charles Loots. Hij hoopte goed aan de competitie te beginnen, maar niets was minder waar. “De spelers hadden in de zomer weinig gedaan, waardoor zij moeite hadden om direct een hoog niveau aan te tikken”, legt de oefenmeester uit. “Ik had met mijn technische staf echter een pittig oefenprogramma samengesteld. Het zorgde voor teleurstellende resultaten in het voorseizoen. Persoonlijk dacht ik dat we in die wedstrijden wel tegenstand konden bieden, maar helaas lukte dat niet.” Bovendien slaagden de ervaren spelers er niet in om het team op sleeptouw te nemen. “Het bleef ook nog eens onrustig met afwezigen en blessureleed, waardoor ik geen twee wedstrijden achter elkaar met hetzelfde team kon spelen.”

Het lukte Olf dan ook niet om de resultaten snel om te draaien. “Misschien ben ik wat eigenwijs en had ik anders moeten spelen, maar ik ben trouw gebleven aan de filosofie die ik heb. Tegen Waterwijk en Zandvoort hebben we ruim verloren, maar verder hebben we het prima gedaan. Tegen Marken verloren we bijvoorbeeld met 4-0, maar hadden we op het eerste kwartier na het betere van het spel. Ook tegen AMVJ was dat het geval, maar die speelden we in de laatste minuut gelijk. Het heeft wat dat betreft niet meegezeten en we misten een stukje kwaliteit om wedstrijden te doen kantelen. Dan hadden we het ongetwijfeld beter gedaan.”

Hoewel de hoofdtrainer het gevoel had dat hij met verbeteringen en terugkerende spelers de resultaten kon omdraaien, was de vereniging een andere mening toegedaan. FC Almere besloot namelijk om de verbintenis te beëindigen. “We spraken voorafgaand aan het seizoen af dat we ons wilden handhaven. Dat is nog steeds mogelijk, want we houden momenteel twee ploegen onder ons. We hebben nog veel wedstrijden te gaan waarin we het verschil kunnen maken.” Bovendien verwachtte Olf enkele spelers weer snel terug op het trainingsveld. “Enkele blessuregevallen zijn voor een langere tijd, maar andere jongens zijn weer bijna fit. Dat was mooi geweest.”

FC Almere stelde echter het vertrouwen in de trainer op. “In aanloop naar het laatste gesprek heb ik nooit met de club hierover gesproken. Ik vind het dan jammer dat ik een paar weken na de aanstelling van de technische commissie een ontslag aan mijn broek krijg. De club moet realistisch zijn en weten dat er momenteel niet meer in zit dan de huidige resultaten. De spelers die vorig jaar naar Waterwijk zijn vertrokken, laten nog altijd een leegte achter in de selectie. Het kost tijd om die weer op te vullen met nieuwe spelers. Helaas dacht FC Almere hier anders over.” Het zorgt ervoor dat Olf zonder club zit. “Ik ga kritisch kijken naar de uitdagingen die op mijn pad komen. Eerst moet ik deze teleurstelling verwerken.”

Tekst: Jordi Smit