FC Almere strikt 36-jarige Virgil Spier: “Belofte maakt schuld”

Virgil Spier nam zichzelf tijdens zijn komst bij ASV Arsenal voor dat hij niet meer van club zou wisselen, maar twee seizoenen later gaat hij alsnog een nieuw avontuur aan. Aankomend seizoen speelt hij namelijk zijn wedstrijden voor FC Almere.

De 36-jarige middenvelder heeft een goed contact met hoofdtrainer Charly Olf die vanaf het seizoen 2021/2022 voor de groep staat. Bovendien kende hij verschillende jongens uit de selectie. Zij vroegen hem om naar FC Almere te komen. “Belofte maakt schuld, want ik beloofde mijn neefje ooit dat ik nog een jaar met hem zou samenspelen”, vertelt Spier over de transfer. “Ik besloot daarom om met de club in gesprek te gaan en een kijkje te nemen bij de vereniging.” Spier twijfelde vervolgens lang over de beslissing, maar besloot vlak voor de transferdeadline alsnog om te verkassen. “Het was een zeer lastige beslissing, aangezien ik bij Arsenal een team had waarin ik mezelf fijn voelde. Ik heb daar een zeer warme periode meegemaakt, waarbij ik mezelf altijd thuis voelde. Bij de club heb ik zoveel liefde gekregen.”

Hoewel Spier bij Arsenal wist wat hij had, maakte hij de beslissing om FC Almere te komen versterken. Samen met Olf sprak hij de afgelopen weken over de potentie van de groep. “We beschikken over een jong team met enkele spelers met ervaring. Het is zaak om het haastige uit het team te halen en voor meer balans te zorgen in het spel. Hopelijk kan ik dat mijn nieuwe teamgenoten meegeven.” De belangrijkste boodschap van Spier is volgend jaar om het samen te doen. “Ik ben ervan overtuigd dat we prachtige dingen kunnen bereiken wanneer het ons lukt om als team te opereren. We beschikken over veel kwaliteiten in de selectie, waarmee we in staat moeten zijn om in de competitie te verrassen, maar daarvoor moeten we eerst een hecht team vormen. Dan komen de resultaten vanzelf.” De middenvelder weet nog niet hoelang hij doorgaat met voetballen. “We bekijken het gewoon per seizoen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)