Foto: Martin Bakker

FC Almere-talent Arduin tevreden: “De draad goed opgepakt”

FC Almere staat in de Tweede Klasse B zaterdag op een mooie vierde plaats met vier punten achterstand op de koploper. Eén van de talenten binnen de selectie is Rogier Arduin. Met hem blikken we terug op de eerste seizoenshelft.

Basisplaats veroverd

“Het gaat goed. We begonnen niet heel goed aan de competitie, maar hebben inmiddels de draad goed opgepakt”, vertelt hij over de prestaties van zijn team. Voor Arduin persoonlijk begon het seizoen lastig door omstandigheden. “In het begin van het seizoen was ik ziek, waardoor ik in de voorbereiding niet aanwezig was. Daardoor begon ik op de bank. Inmiddels sta ik gelukkig in de basis en maak ik mijn goals.” Arduin heeft dus zijn plaats gevonden binnen het elftal. De talentvolle voetballer heeft een belangrijke positie op het veld, al vindt hij zelf dat hij nog stappen moet maken. “Ik sta op 10 en van mij wordt verwacht dat ik assists geef en goals maak. Ik vind dat ik dit de komende tijd moet gaan verbeteren. Ook kan ik wat meer de bal krijgen en aan de bal zijn.”

Stap naar senioren

De creatieve middenvelder maakte ruim een jaar geleden zijn debuut in het eerste elftal. “Voetballend is het niet een hele grote stap, maar fysiek en conditioneel zeker wél. Ik ben daar vorig seizoen inderdaad hard mee bezig geweest en heb daar stappen in kunnen maken. Maar ik vind dat ik mezelf daarin ook nog moet verbeteren. Het is namelijk anders voetballen bij de senioren, je krijgt minder tijd aan de bal en je wordt sneller aangepakt. En natuurlijk zijn mijn tegenstanders sterker.” Gelukkig werd Arduin van het begin af aan goed opgevangen door zijn teamgenoten. “Het team is leuk. Toen ik er net bijkwam, werd ik goed ontvangen. De spelers zijn daarnaast enorm aardig tegen me. Daardoor is het altijd gezellig.”

Aanvallend voetbal

Zijn ploeg doet het uitstekend in de Tweede Klasse en speelt mooi, aanvallend voetbal. “Met onze nieuwe trainer voetballen we zeer aanvallend. Hij houdt niet van balletjes breed of terug, maar het liefst naar voren spelen. Dat past mij goed, want verdedigen is niet mijn sterkste punt.” Het legt FC Almere, aan de positie op de ranglijst te zien, bepaald geen windeieren. “We zullen de lijn doortrekken zoals we in de eerste seizoenshelft zijn geëindigd, want toen ging het goed. Bovendien denk ik dat we nog wel een aantal plaatsen kunnen stijgen, waardoor we meedoen voor het kampioenschap. Die kwaliteiten hebben we”, aldus Arduin.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Martin Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)