FC Almere trekt in laatste seconden overwinning over de streep

FC Almere behaalde zaterdagmiddag een knappe overwinning tegen AMVJ. Op bezoek in Amstelveen slaagde de club erin om in de blessuretijd de drie punten mee te nemen.

AMVJ was voorafgaand aan het duel gewaarschuwd. Begin oktober speelden beide ploegen namelijk ook al tegen elkaar en slaagde FC Almere erin om een 3-3 gelijkspel te behalen. Mede door het matige veld lukte het de clubs in de eerste helft niet om goed voetbal op de mat te leggen, desondanks was het een vermakelijk duel. AMVJ creëerde enkele kansen, terwijl ook de bezoekers soms gevaarlijk werden. Zo raakte FC Almere na ruim een half uur spelen de paal.

Op basis van de eerste helft had FC Almere niet het gevoel dat het kansloos was, waardoor het na rust opnieuw weerstand bood. Hoewel AMVJ wat aan het drukken was, lukte het FC Almere om op voorsprong te komen. Mike de Blieck slaagde erin om de bal tegen de touwen te krijgen. Tien minuten voor tijd maakte Lionel Grootfaam de stand via een penalty gelijk, waardoor de clubs een spannende slotfase ingingen. Waar AMVJ voor de overwinning leek te gaan, was het Neil Woudstra die de 1-2 binnenschoot.

Het zijn belangrijke punten voor FC Almere in strijd tegen degradatie, zo weet ook assistent Benjamin Van ’t Veer. “Het is voor ons vooral belangrijk dat we geen laatste worden”, stelde hij. “Dan is elke punt mooi meegenomen. Van tevoren stelden we tegen de spelers dat we daarvoor de komende drie duels wel resultaat moesten behalen. En dat hebben we uitstekend gedaan tegen AMVJ.”