FC Almere vergeet voor rust score op te voeren

Op sportpark De Marken had FC Almere met een overwinning zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen voor de districtsbeker. De ploeg van Charles Loots was de eerste helft tegen eersteklasser De Merino’s de betere ploeg, maar liet te veel mogelijkheden onbenut en scoorde slechts een keer. De gasten tapten na de rust uit een ander vaatje en scoorden drie keer. Almere wist nog wel de aansluitingstreffer te scoren, echter was dat niet voldoende.

De Almeerders startten uitstekend tegen de eersteklasser, met snelle aanvallen werden de Veenendalers flink onder druk gezet. Kansen waren er dan ook genoeg, alleen het afronden ging de ploeg deze middag niet goed af. In de tiende minuut hadden de gasten ook kunnen scoren toen er slecht werd teruggespeeld en doelman Nordin Vermeulen ternauwernood de nul kon houden. Aan de ander kant had Almere twee kansen maar tot tweemaal toe was de inzet van Roger Onkenhout veel te slap om doelman Koen Hagelstein te verrassen. Niet veel later lag de bal dan wel in het net, maar de arbiter had buitenspel gezien van Mike de Blieck. Toch nam de thuisclub verdiend de leiding en nu was Onkenhout wel succesvol: 1-0. De Merino’s herstelde zich wel en kreeg op de rand van het zestienmetergebied een vrije schop te nemen. De hard en zuiver ingeschoten bal van Joop de Bruin werd knap gestopt door goalie Vermeulen. Nog voor de rust waren er nog genoeg momenten voor Almere om de voorsprong uit te breiden, maar het bleef tot de rust bij deze stand.

Na de wissel twee ploegen die voor de winst gingen. De Merino’s kreeg in minuut 55 een schietkans en verdween de bal via paal en lat in het Almeerse-doel: 1-1. Almere kwam goed terug, maar schietkansen van O’Brien en Smit leverden niet het gewenste resultaat op. Dat gebeurde later wel bij de gasten toen Patrick Paschedag uit een hoekschop scoorde : 1-2. Almere liep achter de feiten aan en kreeg vijf minuten later nog een goal om de oren, Demian van der Schuur gaf doelman-Vermeulen geen schijn van kans: 1-3. Almere zette nu veel druk naar voren en kreeg dan ook genoeg kansen. Door knap keeperswerk scoorde de Almeerders niet. Hierna waren de counters van de gasten erg gevaarlijk, hoewel er niet werd gescoord. Almere deed dat vijf minuten voor tijd wel, toen Devinjo Piet uiteindelijk de 2-3 nog inschoot. De slotfase was spannend maar De Merino’s hield stand en deed hiermee goede zaken. FC Almere was teleurgesteld en verloor voor de tweede keer op rij en is uitgeschakeld voor de districtsbeker.

Aanvoerder Mitchel Smit zag ook hoe Almere voor de rust de beste kansen miste. ”Normaal is het 3-0 voor ons met de rust. Maar dan moet je wel scoren en ook na de rust hadden we er nog een paar kunnen maken. De tegenstander deed dat vanmiddag beter”. Trainer Charles Loots. “Als we de kansen benut hadden was het voor de rust al beslist geweest. Maar dat deden we niet, ook na de rust stond het vizier niet op scherp, hopelijk veranderd dat snel”.

Tekst: Herman de Wit