Charles Loots

FC Almere verspeelt voorsprong bij EDO

In de zaterdag tweede klasse heeft FC Almere het eerste punt van de competitie binnen gehaald. In Haarlem kwam de ploeg van Charles Loots voor de rust op 0-1, maar diep in de tweede helft moest men toch de gelijkmaker toestaan. Na een blessure keerde Mike de Blieck wel weer terug in de basis bij FC Almere

FC Almere startte goed en kreeg ook wat mogelijkheden, maar om tot scoren te komen was een ander verhaal. In minuut 39 lukte dat uiteindelijk wel en was het De Blieck die na goed werk van Devinjo Plet zijn team op 0-1 zette. Aan de andere kant was ook EDO dicht bij een treffer maar de inzet ging naast.Voor rust nog een mogelijkheid voor EDO om langszij te komen, maar het bleef tot de rust bij de 0-1 tussenstand.

In het tweede bedrijf startte FC Almere goed en kreeg een kwartier lang aardig grip op de thuisclub. Echter kon de ploeg van trainer Charles Loots niet echt doordrukken. Dit zorgde voor weer een vrij gelijk opgaand duel. Halverwege de tweede helft nam EDO toch het initiatief over en zette Almere behoorlijk onder druk. De Almeerders hadden moeite om hier onderuit te voetballen. In eerste instantie hield men stand en kreeg ook nog wat kleine mogelijkheden. EDO zette hierna nog eens flink druk en had vlak voor tijd dan ook succes toen Yeboah Augustin koppend de 1-1 scoorde. De slotfase was nog spannend maar gescoord werd er niet meer.

FC Almere-trainer Charles Loots: “We startte deze middag niet zo sterk als vorige week tegen Purmersteijn. We kregen uiteindelijk wel grip op de wedstrijd. EDO had voor de rust een grote kans om te scoren, maar deed dat niet en wij uiteindelijk wel. De tweede helft hadden we twintig minuten lang een black-out en was de druk groot. Toen scoorde zij ook de gelijkmaker, maar ik vond gezien de gehele wedstrijd de 1-1 een goede uitslag.” Aankomende zaterdag ontvangt FC Almere Zandvoort. De tegenstander speelde dit weekend 1-1 gelijk tegen Purmersteijn. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Tekst: Herman de Wit, met een archieffoto van een eerder duel.