FC Amsterdam en Roedoe nemen tussentijds afscheid van elkaar

FC Amsterdam en Jordy Roedoe zijn per direct uit elkaar gegaan. Het lukte beide partijen niet om op één lijn te komen over het korte termijnperspectief van het eerste team. “Dan is het beter om direct te vertrekken”, vertelt de oefenmeester.

Roedoe kwam in de zomer van 2020 aan het roer te staan en beleefde een gebroken seizoen. FC Amsterdam stond na vier wedstrijden op tien punten en bovenaan in de competitie, toen de overheid besloot om vanwege de coronacrisis de stekker eruit te trekken. Dit seizoen ging het wat minder met de prestaties van het eerste team. Desondanks leek Roedoe dit seizoen af te maken.

Dat veranderde de afgelopen weken toen het voor de hoofdtrainer nog altijd onduidelijk was hoe het bestuur verder wilde met het eerste team. Door de coronacrisis waren er meerdere jongens vertrokken, waardoor hij voor een smalle selectie vreesde. “Door het nieuwe bestuur was het voor de club lastig om daar wat over te zeggen. Het is simpelweg achter de schermen met veel dingen bezig”, zo legt de hoofdtrainer uit.

Voor Roedoe begon daarom een periode waarin hij moest nadenken over zijn toekomst in de vereniging. Na meerdere contactpogingen die op niets uitliepen, besloot hij afgelopen weekend een statement te maken door niet op de reservebank plaats te nemen. Het zorgde ervoor dat het beide partijen beter leek om per direct afscheid van elkaar te nemen. “We zijn er uiteindelijk van allebei de kanten goed uitgekomen en wensen elkaar het beste.”

De oefenmeester kijkt terug op een turbulente periode bij de vereniging. “Er gebeurt altijd veel bij FC Amsterdam, maar als trainer ben je uiteindelijk verantwoordelijk voor het eerste team. De afgelopen anderhalf jaar is het ons gelukt om bij het eerste team zaken te veranderen en de spelers gemotiveerd te houden. Als trainer was het lang niet altijd eenvoudig om alles onder controle te houden, maar ik vond het mooi om mijn steentje bij te dragen.”

De komende weken laat hij de gebeurtenissen van de afgelopen periode even bezinken, waarna hij van plan is om weer aan de bak te gaan. “Voor mij is het nieuw om midden in het seizoen plotseling niets te hebben. Ik sta voor veel open en wil altijd praten, maar kijk voorlopig even wat er op mijn pad komt. Ik merk aan mezelf dat ik toe ben aan een stapje hoger, alleen we gaan zien wat het gaat worden. Ik zal mijn oude ploeg in ieder geval blijven volgen.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)