FC Amsterdam verlengt met hoofdtrainer Jordy Roedoe

FC Amsterdam gaat in het seizoen 2021/2022 door met Jordy Roedoe. De hoofdtrainer van de Zaterdag 1 kwam eind juli van vorig kalenderjaar bij de club terecht en leverde sindsdien naar tevredenheid van de club zijn werk af.

Roedoe presteerde vooralsnog dit seizoen goed in de vierde klasse. Zijn selectie won in de competitie driemaal en speelde één duel gelijk, waarmee het nog altijd bovenaan staat op de ranglijst. De coronaperiode gebruikte de trainer vervolgens om zo optimaal mogelijk met het team te werken. Alles bij elkaar was het bestuur dan ook zeer tevreden over zijn functioneren en verlengde de club graag met hem. “Wat dat betreft waren we snel eruit”, vertelt Roedoe, die tevreden is over zijn huidige spelersmateriaal. “We beschikken bovendien over een Onder 23-team met veel talentvolle spelers. Die vijver wordt voor mij de komende jaren alleen maar groter. Uiteindelijk moeten we ervoor zorgen dat het opleiden van de jeugdspelers zijn vruchten gaat afwerpen richting de seniorenteams. Daar werkt iedereen bij de club hard aan.”

De toekomst ziet er dan ook rooskleurig uit voor FC Amsterdam. “Ik had daarom geen twijfel om door te gaan. De interne communicatie is perfect, waardoor we de lijntjes kort kunnen houden. Dat is als trainer natuurlijk heerlijk, omdat we daarmee snel stappen kunnen zetten. Op die manier komen we bovendien sneller tot resultaat.” Voorlopig is zijn ploeg koploper van de vierde klasse. Die plaats hoopt Roedoe dit seizoen vast te houden. “Voor mijn gevoel kunnen we bovenin meestrijden, maar we moeten eerst afwachten hoe het verdergaat. Waar staan we bij de hervatting en hoe pakken we de draad op? Zijn we mentaal sterk genoeg om door te gaan waar we waren gebleven? Als ons dat lukt, dan maken we zeker kans.” Deze zomer hoopt Roedoe nog wat nieuwe spelers aan zijn selectie toe te voegen. “Toen ik vorig jaar instapte, kon ik niemand meer halen. Dat was een uitdaging, al ga ik die nooit uit de weg. Inmiddels heb ik aangegeven dat ik op diverse plekken veranderingen wens, waarmee de club het eens is. Die plannen willen we de komende weken vormgeven, voordat de competitie hopelijk weer losbarst.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: FC Amsterdam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)