Home / slideshow / FC Amsterdam vervroegt winterstop: “Langzaam intensiteit verhogen”

FC Amsterdam vervroegt winterstop: “Langzaam intensiteit verhogen”

Het amateurvoetbal vindt dit kalenderjaar niet meer plaats, maar de hoop is dat de competitie in januari weer een vervolg kan krijgen. FC Amsterdam probeert daarop zo goed mogelijk te anticiperen door de kerstvakantie naar voren te schuiven, waardoor een langere voorbereiding richting het competitievoetbal kan plaatsvinden.

De Amsterdamse vereniging maakte afgelopen week al bekend dat de jeugdafdeling vanaf de week van 21 december weer gaat trainen. Dinsdagmiddag besloot FC Amsterdam dat dit eveneens geldt voor het eerste elftal, dat op 22 december weer met de trainingen van start gaat. De twee weken ervoor krijgen de selectiespelers vrijaf. “Als we kijken naar het competitieschema, dan staat op 30 januari ons eerste duel met DEVO ’58 op het programma”, vertelt hoofdtrainer Jordy Roedoe. “Wanneer we het normale ritme aanhouden, dan trainen we pas weer begin januari. Dat betekent dat we slechts drie weken voorbereiding hebben richting de competitie.” Daarom besloot FC Amsterdam tot 20 december vrijaf te geven. “We hopen erop dat het begin januari weer mogelijk is om de aangepaste trainingen los te laten en oefenwedstrijden te spelen, waardoor de spelers weer wedstrijdritme krijgen. Zo kunnen we langzaam de intensiteit verhogen richting eind januari.”

FC Amsterdam begon de competitie na de zomer uitstekend. Met drie overwinningen en een gelijkspel staat de club op de koppositie, met een punt voorsprong op De Meteoor en Robinhood. “We hebben het geluk dat we over een selectie van 27 man beschikken, dus we hoeven niet snel bang te zijn voor opspelende blessures. Aan het einde van het seizoen hopen we natuurlijk op de plek te staan waar we nu staan, want dan hebben we onze doelstelling bereikt.” Geduld is echter een schone zaak, want dan moet het kabinet eerst beslissen dat het voetbal weer doorgaat. “Deze situatie maakt je als trainer zeker creatiever. Je moet voortdurend anticiperen op de situatie die op dat moment ontstaat. Bovendien moet je de veranderingen communiceren naar de selectie. Maar we willen promoveren, dus de spelers zullen de variatie moeten accepteren en daarmee omgaan.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)