FC Amsterdam ziet Rosheuvel naar Eskilstuna vertrekken

Jermain Rosheuvel verlaat per direct de academie van Gwendell van Riemsdijk voor een avontuur in Zweden. De verdediger gaat daar spelen voor Eskilstuna, waar hij sinds vorige week woensdag is gearriveerd.

Rosheuvel liep begin dit jaar stage in Denemarken, maar het lukte hem daar niet een contract af te dwingen. Dat was in Zweden wél het geval. “De transfer kwam plotseling tot stand”, legt Rosheuvel uit. “We kwamen net terug van trainen toen Gwendell mij benaderde dat hij een club voor me had gevonden in Zweden. Het bleek serieuze interesse te zijn, dus ik zei hem dat ik het wel hoorde als het concreter zou worden.” De volgende dag kreeg Rosheuvel al een appje van Gwendell dat zijn vliegticket al klaarlag voor de dag erop. “Daardoor was het voor mij in een keer schakelen en mijn koffer inpakken om mezelf klaar te maken voor de stage.”

De linksback voelde zichzelf direct thuis toen hij in Zweden arriveerde. “We hadden een dag rust, maar de volgende dag moest ik wel aan de slag. Die training was voor mezelf direct positief. Ik had een positieve klik met de trainers en staf van de club, dus ik had direct door dat het goed zat.” Rosheuvel krijgt wel te maken met zware concurrentie. “Op mijn positie staat de aanvoerder van het elftal. Dat is dan ook zeker een uitdaging, maar ik heb absoluut het gevoel dat het goedkomt bij deze club. Ik ga alles op alles zetten om een basisplaats te krijgen. Er zijn nog een paar wedstrijden te spelen, en dan gaan we ons voorbereiden op het volgende seizoen. Ik heb onwijs veel zin om hier aan de slag te gaan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Gwendell van Riemsdijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)