Home / slideshow / FC Emmen trekt Hirasingh per direct aan

FC Emmen trekt Hirasingh per direct aan

Yaro Hirasingh maakt per direct de overstap naar FC Emmen. De 17-jarige verdediger, die uitkwam voor het Eerste Elftal van Zuidoost United, sluit in Drenthe aan bij het O19-team.

Goed gevoel

Hirasingh koos afgelopen jaar bewust ervoor om van Hollandia naar Zuidoost United te gaan. In Amsterdam speelde hij zichzelf vervolgens in de kijker, waardoor hij niets te klagen had over de interesse. Uiteindelijk besloot hij een transfer naar FC Emmen te maken. “Deze club was het meest concreet en het voelde voor hem goed”, vertelt zijn zaakwaarnemer Gwendell van Riemsdijk. “Hoofdtrainer Ruud Jalving is bovendien positief over hem. FC Emmen heeft veel vertrouwen in zijn toekomst.”

Stage

De verdediger liep in september nog stage bij Odense (Denemarken) en was in november al op proef bij FC Emmen. Hij trainde daar meerdere malen mee met het O19-team en speelde ook nog een wedstrijd die in het stadion van FC Emmen werd afgewerkt. De stage was de club dermate goed bevallen dat de Eredivisieclub besloot langer met hem door te gaan.

Beker

FC Emmen O19 schakelde anderhalve week geleden nog Feyenoord O19 uit in het bekertoernooi. De Drentenaren kwamen in de wedstrijd op voorsprong, kregen vlak voor tijd alsnog de gelijkmaker om de oren, maar wisten na strafschoppen de overwinning naar zich toe te trekken.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Van Riemsdijk Sports Academy