Home / Algemeen / FC Lisse geeft Kubilay Koylu (De Dijk) het juiste gevoel

FC Lisse geeft Kubilay Koylu (De Dijk) het juiste gevoel

‘Er is een verschil tussen geïnteresseerd zijn en interesse tonen’, plaatste Kubilay Koylu afgelopen weekend op zijn Facebook. Het was een kleine sneer naar de profclubs die hem naar eigen zeggen wekenlang aan het lijntje hielden. FC Lisse liet merken de twintigjarige aanvaller wél graag te willen hebben. Daarom speelt Koylu volgend seizoen in de Bollenstreek.

Een vertrek bij het gedegradeerde De Dijk was na één seizoen onvermijdelijk. Meerdere clubs meldden zich, maar echt concreet werd het telkens niet. Koylu miste het goede gevoel bij profclubs. “Ze houden veel jongens aan het lijntje. Dan kijken ze op het laatste moment naar wat hun het beste uitkomt, maar zo werkt het niet”, zegt hij. Bij FC Lisse zat het meteen goed. “Ik heb vorige week een heel fijn gesprek gehad en voelde gelijk dat ik het moest doen. Ze gaven aan gecharmeerd te zijn van mijn spel, ik kreeg gelijk het vertrouwen van ze. Dat is belangrijk.”

Koylu kwam in de voorbereiding op dit seizoen in Amsterdam-Noord terecht, na een tegenvallend profavontuur bij Erzurumspor (tweede niveau van Turkije). De aanvaller was elf keer trefzeker in de Derde Divisie zaterdag en zal met zijn keuze voor FC Lisse ook op dat niveau actief blijven. “Ik heb niet hoeven twijfelen. Ik denk dat het een mooie club waar ik me verder kan ontwikkelen en laten zien aan grotere clubs”, vervolgt Koylu, die als buitenspeler wordt binnengehaald. “FC Lisse wil voor de bovenste plekken strijden. Dat komt goed uit, want dat wil ik ook graag.”

Foto: Orange Pictures

Send this to a friend