FC Weesp begint ‘weken van de waarheid’ met gelijkspel tegen concurrent Abcoude

Onderin de zondag tweede klasse B heeft de regioderby tussen laagvliegers FC Abcoude en FC Weesp geen winnaar opgeleverd. De gasten gaven een 0-2 voorsprong uit handen en blijven daardoor op de laatste plaats staan: 2-2.

Bij Weesp-trainer Mario Rijnsburger ging het na afloop vooral over een discutabel moment in de 39ste minuut. Bij een 0-2 voorsprong werd Buddie Buddenberg op het middenveld onderuit getrokken, maar zag de scheidsrechter hier geen overtreding in. Abcoude veroverde de bal en Martijn Groen maakte alleen voor de keeper geen fout om zijn ploeg terug in de wedstrijd te brengen. “Als het 0-2 was gebleven bij de rust, weet ik zeker dat wij het niet meer weg hadden gegeven.”

Op dat moment leidden de gasten door twee treffers van Oseanu Doorn. Eerst werd hij door Buddenberg de diepte ingestuurd om diagonaal de 0-1 binnen te schieten, na een halfuur reageerde de aanvaller alert in de rebound nadat een indirecte vrije trap van Milan Geertsma (na een terugspeelbal) werd gekeerd. “Abcoude had wel het initiatief en meer balbezit, maar dat lieten wij ook toe door iets meer achterover te hangen.”

In de tweede helft kwam de thuisploeg zelfs op gelijke hoogte via Giovanni Kasanwirjo: 2-2. Op basis van het spelbeeld een verdiende gelijkmaker. “Ik heb Abcoude hoger ingeschat. Een vrij goed voetballende ploeg en ik begrijp niet dat ze zo laag staan”, zegt Rijnsburger over de concurrent. “Je merkte dat het wel ergens om ging, niet zo gek ook gezien de stand op de ranglijst.”

Toch was Weesp nog dicht bij een overwinning. In de laatste minuut schoot Rinaigel Ogenio op vier meter van het doel over. “Heel even dacht ik dat we de winst zouden pakken. In de tweede helft kon het ook alle kanten opgaan. Voor ons zat er meer in.”

Veel schieten beide ploegen met het 2-2 gelijkspel niet op. De achterstand op de veilige elfde plek is voor allebei twee punten. “De komende weken krijgen wij, op Hooglanderveen, bijna alle concurrenten. Het moet nu dus gebeuren, dit zijn de weken van de waarheid. En die zie ik met vertrouwen tegemoet.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)