FC Weesp bezorgt kansen missend SDZ eerste nederlaag

FC Weesp heeft een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van SDZ. De ploeg van Kai Meeuwsse ging in Weesp met 1-0 onderuit, door een doelpunt van Marcin Kmiecik, en raakte daardoor ook de koppositie in de zondag tweede klasse B kwijt.

Het zat er een keer aan te komen, wist Meeuwsse. “Ik vind dat we in Weesp drie punten moeten halen en het elftal is inmiddels ook zover dat ze inzien dat dit dure punten zijn”, blikt de oefenmeester terug. De punten waren vooral zo duur omdat de Amsterdammers veruit de bovenliggende partij waren en ook genoeg kansen kregen om de vijfde competitiezege binnen te slepen. “We hadden tachtig procent balbezit en negen honderd procent kansen.”

Eén van die grote kansen leverde in de eerste helft ook een doelpunt op. Evert van de Linde werkte de bal in twee instanties binnen, alleen werd zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel, terwijl de scheidsrechter al naar de middenstip wees. De 0-0 bleef lange tijd op het scorebord staan, totdat FC Weesp tien minuten voor tijd het duel naar zich toetrok. Spits Marcin Kmiecik draaide op twintig meter van het doel weg van zijn tegenstander en schoot goed raak: 1-0. “Ik denk dat het de enige keer was dat zij gevaarlijk zijn geweest. Zij hebben met tien man voor de goal gelegen en dan valt de bal één keer verkeerd.”

Vier minuten voor tijd kregen de bezoekers een extra tegenslag te verwerken toen Tim Klaasen-bos na een opstootje met een directe rode kaart werd weggestuurd. Ook Weesp-verdediger Cevie Petronella kon vroegtijdig vertrekken. Met tien-tegen-tien lukte het SDZ niet meer om een gelijkmaker te forceren. Een gevonden zege van Weesp, waar trainer René van Vark ontbrak vanwege privé-omstandigheden. “Namens SDZ willen wij hem ook een hart onder de riem steken.”

SDZ is de koppositie door deze 1-0 nederlaag kwijt en zag SO Soest met drie punten uitlopen. De Amsterdammers krijgen volgende week in de derby tegen DWS de kans om zich hiervan te herstellen. FC Weesp, dat met zeven punten de tiende plaats bezet, gaat dan op bezoek bij nummer voorlaatst FC Abcoude.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.