Home / slideshow / FC Weesp eindigt curieus duel met 8 man

FC Weesp eindigt curieus duel met 8 man

Voor FC Weesp stond zondag een bezoek aan De Kennemers op het programma. Beide ploegen waren al uitgeschakeld in de beker, dus kon er vrijuit gevoetbald worden in het laatste duel voor de competitiestart. Een mooie testcase voor beide ploegen, maar dat liep even anders.

“We begonnen de eerste twintig minuten aardig, maar na een sliding op de bal van één van mijn middenvelders trekt de scheidsrechter opeens rood”, vertelt trainer Maykel Tak. Op dat moment stond het al wel 1-0 voor De Kennemers, dat voor rust ook nog de 2-0 maakte na een te korte terugspeelbal van Weesp.

Na rust kwam de thuisploeg op 3-0 via een penalty en even later kwam ook de 4-0 uit een penalty tot stond. Voorafgaand aan de penalty vond er een duel plaats in het strafschopgebied, waar de scheidsrechter een overtreding in zag. Zakaria Aydar was het daar niet mee eens. Het uiten van zijn ongenoegen leverde hem een directe rode kaart op, waarna Weesp dus nog maar met negen man over was. Even later moest ook Daan Brandse nog het veld verlaten, na twee gele kaarten voor praten. De Kennemers liep uiteindelijk verder uit naar 7-0.

“Dit ging helemaal nergens over, dit was echt een karikatuur op alles wat met voetbal te maken heeft”, aldus de reactie van Tak op het wedstrijdverloop en het handelen van de scheidsrechter. “De Kennemers heeft op papier misschien gewonnen, maar uiteindelijk kent deze middag alleen maar verliezers. Zowel wij als zij hebben niks aan deze wedstrijd gehad.” Omdat Brandse ‘slechts’ twee keer geel kreeg, is hij volgende week wel inzetbaar. Voor de andere twee spelers is nog afwachten wat het schikkingsvoorstel wordt: “We moeten nu gaan kijken naar plan B, gelukkig hebben we goede vervangers en kunnen ook andere spelers nu hun kans grijpen.”

 

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend