FC Weesp en Theole houden beiden een punt over aan eerste duel

FC Weesp tegen Theole was de start van de competitie voor de club aan de Vecht. De voorbereiding verliep teleurstellend voor FC Weesp, net als het bekertoernooi. Daarin werd geen enkel punt behaald en kreeg de ploeg 17 goals tegen. De ploeg kan zich dus vol focussen op de competitie, waarin Theole uit Tiel de eerste tegenstander was. Theole promoveerde afgelopen seizoen naar de tweede klasse.
Beide ploegen bleken tijdens het hele duel aan elkaar gewaagd: er ontstonden genoeg kansen voor beide goals en beide keepers hadden het druk, maar veel doelpunten vielen er niet. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers uit Tiel wat gelukkig op voorsprong. Na een aanval over links belandde een doelpoging via de rug van Daan Brandse in de goal: 0-1.
Er volgde een wedstrijd die op en neer ging, maar waarin het wachten bleef op goals. FC Weesp zette in de slotfase aan en probeerde met lange ballen iets te forceren. Dat lukte 10 minuten voor tijd, toen Job Vermeulen de gelijkmaker scoorde. Zo hielden beide ploegen een punt over aan de competitiestart.
Bron en foto: Albert van Elst