Home / slideshow / FC Weesp geeft jeugdafdeling een boost: “Als club zijn we erg trots”
Ron Anches

FC Weesp geeft jeugdafdeling een boost: “Als club zijn we erg trots”

De coronacrisis mag de voetballerij dan alweer bijna een half jaar in zijn greep houden, het betekent allerminst dat FC Weesp stilzit. De vereniging is hard op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en heeft bovendien goed nieuws voor de jeugdafdeling.

FC Weesp timmert hard aan de weg met de jeugdafdeling. Waar de jongste jeugd anderhalf jaar geleden nog uit 20 jeugdleden bestond, is dit inmiddels uitgegroeid tot een respectabel aantal van 100 leden. De club hoopt de jeugdafdeling verder uit te bouwen met de nieuwe hoofdsponsor: Vomar. Het bedrijf, dat volgende maand een nieuwe vestiging opent in Weesp, ondersteunt de komende drieënhalf jaar de jeugd tot en met 18 jaar oud. Daarmee is voorzitter Ron Anches maar al te blij: “Als club zijn we erg trots dat Vomar ons heeft benaderd om samen te werken. We hopen op deze manier de jeugdspelers nog beter te faciliteren en willen gezondere voeding aanbieden in de vorm van foodcorners. Ook willen we voor de jeugd events organiseren, bijvoorbeeld een jeugdtoernooi.” Niet alleen de jeugd krijgt bij FC Weesp de aandacht, ook wil de club vrijwilligersevenementen houden. “We willen de mensen natuurlijk graag bedanken voor hun inzet. Het is belangrijk om onze waardering voor hun werk uit te spreken.”

Anches vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan de jeugdafdeling, omdat hij goed weet dat daar de basis voor succes wordt gecreëerd. “Alle profs zijn ooit begonnen als recreant. Daarom moet FC Weesp een veilige thuisbasis creëren waar voetballers zich optimaal kunnen ontwikkelen.” Momenteel houdt de club verschillende clinics om het voetballeven zoveel mogelijk te laten draaien. “Het levert de kinderen zichtbaar veel plezier op. Bovendien helpt het de club weer om de financiën op orde te houden.” Afgelopen maand maakte hoofdtrainer Maykel Tak bekend bij FC Weesp te stoppen. Anches respecteert de beslissing en gaat de komende periode op zoek naar diens opvolger. “We moeten de tijd nemen om de juiste persoon bij de club te vinden. Het gaat bij FC Weesp namelijk niet alleen om wat je kan, maar ook om wie je bent.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: FC Weesp

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)