FC Weesp hard onderuit tegen koploper NVC

Zes weken was FC Weesp ongeslagen in de zondag tweede klasse B, totdat koploper NVC op hardhandige wijze daar een einde aan maakte. Op eigen veld ging de ploeg van Mario Rijnsburger met 0-5 onderuit.

Hoewel de twee ploegen op de ranglijst ver uit elkaar staan, ging het veldspel redelijk gelijk op. Persoonlijke fouten bij de thuisploeg zorgen binnen een half uur voor een 0-2 achterstand door doelpunten van Giovanni Leons en Achmad Disi. FC Weesp kreeg voor rust toch nog een paar kansen, maar door een gebrek aan scherpte werden deze omgezet in doelpunten. Integendeel: tien minuten voor de thee belandde een dieptepass van NVC achter de Weesper verdediging, waar Dennis de Loos sneller reageerde dan Weesp en de bal onder de keeper door werkte.

De stand bleef lange tijd op 0-3 steken, maar in de slotfase scoorde Karel Visser voor NVC nadat Weesp opnieuw een dieptepass niet wist weg te werken. Een goed uitgespeelde veldgoal leidde in de slotminuten tot het tweede doelpunt voor Leons en de 0-5 voor de club uit Naarden.

“We hebben terecht verloren. We waren te nonchalant, de inzet was te laag”, klonk het vrij duidelijk uit de mond van Rijnsburger. Hij wijt het verlies aan moeite met de speelwijze van NVC, dat veelvuldig de diepe bal hanteerde, en persoonlijke fouten. “Dit was een offday. De scherpte, intensiteit, inzet en beleving waren wekenlang heel goed. Maar nu gaven we geen honderd procent.”

“Als we met elkaar en voor elkaar scherp zijn en 100 of 110 procent geven, zijn we moeilijk bespeelbaar. Zo niet, dan zijn we kwetsbaar. Zeker tegen de koploper.” Toch blijft hij optimistisch. “Laat dit een goede wake-up call zijn na zes ongeslagen wedstrijden. Als collectief zijn we heel goed. Dit is een goede waarschuwing voor de wedstrijd tegen DCG.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Mario Wormhoudt