FC Weesp heeft door knappe zege op RODA’23 lucht

Door de tweede zege op rij – voor het eerst dit seizoen – staat FC Weesp weer boven de nacompetitiestreep van de zondag tweede klasse B. De ploeg van interim-trainer Carlo van Hekken klopte subtopper RODA’23 met 3-2.

FC Weesp, vol vertrouwen na de zege op DWS vorige week, schoot vlammend uit de startblokken en had na 83 seconden al een voorsprong te pakken. Marwin Samseer werd door Job Vermeulen de diepte ingestuurd en knalde de bal hoog in het doel: 1-0. RODA’23 had even nodig om zich hiervan te herpakken. Vermeulen had daardoor de 2-0 op zijn schoen, maar op aangeven van Samseer schoot hij net naast.

Een drinkpauze kwam voor de Bovenkerkers als geroepen, want daarna kwamen ze beter in de wedstrijd. Dit resulteerde ook in de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte Daan van Ginkel raak: 1-1. Vlak voor rust kon voormalig Weesp-speler Rinaigel Ogenio de bezoekers zelfs aan de leiding brengen, alleen zocht hij het doel te hoog.

FC Weesp kwam opnieuw sterk uit de kleedkamer en herstelde na de theepauze de voorsprong. Oog-in-oog met doelman Reno van der Meer tekende Jasper Spanjerberg voor de 2-1. Ruim een kwartier voor tijd voorkwam Van der Meer een tweede treffer van Spanjerberg. Vlak daarna werd de sluitpost bij een vrije trap van Bart Tijnagel gered door de lat en redde hij goed op een rebound van invaller Marcin Kmiecik.

Uiteindelijk kon de sluitpost een derde tegendoelpunt niet voorkomen. Spanjerberg behield het overzicht en stelde Tijnagel in staat om er alsnog 3-1 van te maken. RODA’23 probeerde met een slotoffensief dichterbij te komen. Enkele minuten voor tijd tekende Ogenio voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het ook bij.

FC Weesp schreef drie hele belangrijke punten bij en passeerde Quick 1890 op de ranglijst, terwijl voor RODA’23 het seizoen erop zit. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.