FC Weesp hekkensluiter af na winst op PVC

In de zondag tweede klasse B heeft FC Weesp de rode lantaarn niet meer in handen. De ploeg van Mario Rijnsburger deed met een 3-2 zege op directe concurrent PVC goede zaken in de strijd tegen degradatie.

De thuisploeg toonde tegen PVC aan de goede reeks door te kunnen trekken, al ging dat niet heel gemakkelijk. Na een goed begin, waarbij FC Weesp in het eerste kwartier drie grote kansen op een openingstreffer onbenut liet, maakte PVC in de tweede helft gebruik van het mindere spel van de gastheren. Wim Overbeek opende de score: 0-1.

In een tijdsbestek van drie minuten boog FC Weesp deze achterstand om in een 2-1 voorsprong door doelpunten van Rogier van de Nes en Marcin Kmiecik. Vlak voor tijd leken de bezoekers uit Utrecht een punt te pakken. Overbeek bracht PVC weer op gelijke hoogte, totdat de thuisploeg het duel nog voor het scheiden van de markt naar zich toetrok. Met zijn tweede treffer van de middag zorgde Kmiecik voor de verlossende 3-2.

“Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen”, aldus Rijnsburger. “We wisten dat we na de winterstop al onze concurrenten zouden treffen. Ploegen waar wij verschil tegen moeten maken. Dat hebben we goed gedaan.” De trainer ziet ook vooruitgang bij zijn ploeg. “Het weggeven van goals is minder geworden. Daarnaast scoren we meer op de juiste momenten.”

Met deze overwinning komt Weesp boven de nacompetitiestreep te staan. “In principe hebben we alles weer in eigen hand. Gezien onze kwaliteiten hebben we de mogelijkheid drie ploegen onder ons te houden. Van de laatste zes wedstrijden hebben we maar eentje verloren. Dat geeft vertrouwen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.