Home / Algemeen / FC Weesp kan seizoensafsluiter niet vieren met overwinning

FC Weesp kan seizoensafsluiter niet vieren met overwinning

Een week nadat FC Weesp zich bij Elinkwijk (3-2) definitief verzekerde van een langer verblijf in de zondag tweede klasse B, heeft de ploeg van interim-trainer Carlo van Hekken het seizoen afgesloten met een nederlaag. Quick 1890 was de bezoekers met 2-0 te slim af.

FC Weesp kon met een geruststellende gedachte afreizen naar Amersfoort, maar kwam daar binnen tien minuten wel op achterstand. Uit een voorzet van Salim el Yousfi kopte Quick 1890-spits Pim Kers goed raak: 1-0. De thuisploeg moest winnen om niet direct te degraderen en was via Kers (twee keer tegen de paal) dichtbij een vroege beslissing. De eerste kans voor FC Weesp ontstonden daarna pas. Jasper Foppen zag zijn schot gekeerd worden en een knal van Buddie Buddenberg werd door een verdediger van de doellijn gehaald.

Langzaamaan kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en werd Quick 1890 meer onder druk gezet. Tot twee keer toe kreeg Jasper Spanjerberg de bal er niet in, Jesse Rijnsburger schoot voorlangs en uit een voorzet van aanvoerder Thijs Visser (gaat verder bij de Zaterdag 1, red.) kopte Marcin Kmiecik over. Aan de andere kant van het veld gooide de thuisploeg het duel in het slot. Ferry de Smalen bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd op 2-0. Quick 1890 klom daardoor naar de twaalfde plek en neemt het straks in de nacompetitie opnemen tegen IVV. FC Weesp kan alvast genieten van de zomerstop.

Na een bewogen seizoen, met het plotselinge vertrek van trainer René Vark en een lange serie onder grote druk zonder overwinningen, heeft FC Weesp zich verzekerd van een langer verblijf in de zondag tweede klasse B. Van Hekken draagt komende zomer het stokje over aan de nieuwe trainer Maykel Tak. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand.

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend