Home / Algemeen / FC Weesp klimt door zege over FC Abcoude heen

FC Weesp klimt door zege over FC Abcoude heen

Promovendus FC Weesp heeft de eerste driepunter in de zondag tweede klasse B gepakt. De ploeg van Mario Rijnsburger versloeg FC Abcoude met 3-2 en gaat daardoor over de tegenstander heen. Weesp staat na vier wedstrijden op de achtste plaats, Abcoude zakte naar de negende plek.

“Ik denk dat we met drie punten iets teveel hebben gekregen”, vond Rijnsburger. De hele wedstrijd ging gelijk op, met een licht veldoverwicht voor Abcoude. Dat was overigens ook het strijdplan van Weesp. “Wij zakten iets in en lieten hun het spel maken.” FC Abcoude was in het eerste kwartier de bovenliggende partij en beloonde dit na negen minuten met de openingstreffer van Martijn Groen.

Lang konden de gasten overigens niet genieten van de voorsprong. Toen de aanvalsstorm een beetje was gaan liggen, kwam Weesp na een kwartier uit het niets op gelijke hoogte. Abcoude-doelman Bas Bogers ging niet geheel vrijuit bij een kopbal van Rinaigel Ogenio en de aanvaller, in de zomer overgekomen van Legmeervogels, profiteerde hier in de rebound optimaal van: 1-1.

FC Abcoude nam vervolgens weer het heft in handen, maar slaagde er niet in om de 1-2 te maken. Aan de andere kant viel die treffer wel. Uit een voorzet van Buddie Buddenberg bracht Marcin Kmiecik de thuisploeg in de zeventigste minuut aan de leiding. Abcoude dacht door een gelijkmaker van Menno Bosch, nadat Weesp-middenvelder Thijs Visser een voorzet verkeerd inschatte, met een punt genoegen te kunnen nemen, totdat Weesp vlak voor tijd alsnog aan het langste eind trok.

Een hoekschop werd weggewerkt door Kmiecik en via invallers Rogier van de Nes en Job Vermeulen kwam een goed uitgevoerde counter terecht bij Ogenio, die de bal in het dak van het doel schoot: 2-3. “We hebben veel inzet en beleving getoond en deze overwinning is daar een beloning voor”, zei Rijnsburger. “Ons plan hebben we goed uitgevoerd. Dat is ook belangrijk, want nadat we een aantal belangrijke spelers zijn kwijtgeraakt, moeten we dit seizoen echt van het collectief hebben.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!