Home / slideshow / FC Weesp komt op stoom en wint ook van HBC

FC Weesp komt op stoom en wint ook van HBC

FC Weesp heeft het dit seizoen lastig in de tweede klasse, maar boekte vorige week zijn eerste zege van het seizoen, tegen concurrent RODA ’23. Zondag stond een lastige uitwedstrijd bij HBC op het programma, de nummer 3 van de ranglijst. Maar FC Weesp blijkt vlak voor de winterstop de smaak te pakken te hebben gekregen: 1-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

HBC was dit seizoen al maar liefst 41 keer trefzeker, maar tegen Weesp lukte dat dus slechts één keer. Het spel van de Heemstedenaren was niet zoals je dat van een topper zou verwachten. Het spel was slordig en daar profiteerde FC Weesp gretig van. Vooral via Marcin Kmiecik werden de Weespers meerdere malen gevaarlijk. Uit een vrije trap was het Daan Brandse die zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong bracht. Vlak voor rust verdubbelde Weesp de voorsprong via Mike Reiziger. Hij omspeelde doelman Bram Verhage en rondde het af. Op slag van rust kreeg HBC een enorme kans op de aansluitingstreffer, maar een inzet werd gekeerd op de lijn.

Na rust bleef HBC jagen op de 1-2, maar slaagde daar nauwelijks in. Weesp bleef relatief eenvoudig overeind. Uiteindelijk maakte HBC er uit een hoekschop alsnog 1-2 van, Steve Olfers kopte de bal binnen, maar daar bleef het ook bij.

Zo doet FC Weesp dus goede zaken in de laatste 2 weken voor de winterstop. De ploeg van Maykel Tak staat nu met 9 punten op de twaalfde plek. RODA ’23 staat daar slechts één punt boven. Op 26 januari hervat Weesp de competitie met een wedstrijd tegen hekkensluiter DIOS.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)