Home / Algemeen / SELECTIE FC Weesp: “Nu heb ik de concurrentiestrijd”

SELECTIE FC Weesp: “Nu heb ik de concurrentiestrijd”

Het afgelopen seizoen was wisselend voor FC Weesp en trainer Maykel Tak. De resultaten in de zondag tweede klasse B vielen tegen. Ook stelde Tak zijn eigen positie ter discussie binnen de spelersgroep. De spelers gaven aan dat ze hem graag behielden. In het seizoen 2020/2021 willen Tak en zijn spelers omhoog kijken.

“Vorig jaar was natuurlijk mijn eerste jaar bij FC Weesp. Dan start je met relatief weinig inzicht in je selectie. Indertijd gingen er ook nog wat spelers weg, dus uiteindelijk hebben we die tendens nu tegen weten te gaan. Er zijn weinig spelers vertrokken, als ik naar mijn eerste elftal kijk zijn er twee spelers vertrokken. Eén is lager gaan voetballen en keeper Arno Copier vertrekt naar DWS.” Daarnaast heeft Tak bij FC Weesp een speler die langdurig geblesseerd is. “Maar ik verwacht hem in januari weer terug.”

Het geraamte van zijn elftal heeft hij dit seizoen dus ook tot zijn beschikking. “Met die wetenschap kan je gericht keuzes maken, dan wel richtingen opzoeken waar er versterkingen bij kunnen.” Terugkijkend op het afgelopen seizoen vond de trainer dat zijn team achterin niet heel stabiel was, het team kreeg namelijk veel tegendoelpunten. “Het was voor mij dus zaak om een nieuwe keeper binnen te halen, dat is Sjors Duijnmaijer geworden. Daar ben ik ontzettend blij mee. Hij komt over van Geinburgia.”

De defensie wordt versterkt met Zakaria Lamhandi. De centrale verdediger speelde het afgelopen seizoen bij FC Almere en was daarvoor actief bij NVC en FC Weesp. “Met hem heb ik echt de leider achterin binnen. Waarbij ik het voetballend vermogen kan benutten vanuit zijn positie. Hij schuift veel in en is een directe versterking. Hierdoor kan Milan Geertsma, die nu achterin voetbalde, weer naar voren schuiven.” Met de komst van Lamhandi heeft Tak dus eigenlijk twee posities kunnen versterken. Daarnaast maakt nog een aantal spelers de overstap naar FC Weesp, inclusief spelers met een verleden bij de club.

Meerdere, talentvolle, spelers uit de Onder-19 schuiven door naar de selectie van het eerste. “Ik verwacht niet dat ze direct de stap zullen zetten naar een basisplaats. Maar het zijn wel spelers die gedurende het seizoen zullen aansluiten, ook meetrainen en meespelen. Dit houdt de andere spelers ook scherp.” Met de junioren erbij heeft Tak zijn gewenste situatie. “Iedereen is elkaars concurrent, het vorige seizoen was de selectie erg smal. Nu heb ik de concurrentiestrijd, waardoor het niveau ook omhoog gaat.”

Speler Club 19/20
Marcin Kmiciek FC Weesp
Daan Brandse FC Weesp
Davey van Aalderen FC Weesp
Floris Lukken FC Weesp
Bart Tijnagel FC Weesp
Japser Foppen FC Weesp
Jerrel vd Poel FC Weesp
Job Vermeulen FC Weesp
Milan Geertsma FC Weesp
Suleyman Akkan FC Weesp
Jurre van Brug FC Weesp
Daniel Krancher FC Weesp jeugd
Nizar Yakhlaf FC Weesp jeugd
Thijmen Sierkstra FC Weesp jeugd
Melle Willemsen FC Weesp jeugd
Sofyan Atijany FC Weesp jeugd
Admir Mustafa FC Weesp jeugd
Dennis Tekuh FC Weesp
Roy Pontman FC Weesp
Youssouf Abbakouy FC Weesp
Buddie Buddenberg FC Weesp
Joey Lazonder FC Weesp
Vince vd Beek FC Weesp
Arian Hamiti FC Weesp
Cevic Petronella geen club
Zakaria Lamhamdi FC Almere
Mo Maach Nederhorst
Renzo Ferrara geen club
Mitchel Koopmans FC Weesp (zaal)
Mohamed Emrane VVA Spartaan
Zakaria Aydars Buitenveldert
Sjors Duijnmaijer Geinburgia

Foto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend