FC Weesp presenteert Dick-Jan Ente als nieuwe hoofdtrainer

FC Weesp heeft met Dick-Jan Ente een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De voormalig voetballer van AZ heeft als oefenmeester ervaring bij onder meer ADO ’20, Stormvogels en Voorschoten ’97 en hoopt zijn nieuwe vereniging te helpen met de volgende stap.

De Foresters stelde Ente in het voorjaar van 2019 aan als nieuwe trainer. De club uit Heiloo ging met het zondagteam, dat in de tweede klasse uitkwam, naar de zaterdagafdeling, waar het weer moest beginnen in de vierde klasse. Met Ente hoopte de club snel te promoveren, maar door de coronacrisis zag de coach het seizoen tweemaal in rook opgaan. “In het eerste seizoen stonden we er uitstekend voor, alleen ging het helaas niet door. Na twee seizoenen besloten we uit elkaar te gaan”, vertelt Ente, die vervolgens op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. “Het ging mij niet om het niveau, want dat vind ik allemaal niet zo spannend. Wel was ik op zoek naar een club met uitstraling en ambitie. Bij ambitie gaat het niet om kampioen worden, maar om de ontwikkeling van de vereniging. Ik merkte aan de gesprekken met FC Weesp dat het nieuwe bestuur deze plannen heeft. De club wil geen geld uitgeven om spelers van buitenaf te halen, maar richt zich op de vereniging zelf. Daarvan ben ik een enorm voorstander.”

Ente ziet dat de Weespers veel tijd en energie in de jeugdopleiding stoppen. “De stad krijgt de komende jaren diverse nieuwbouwwijken erbij, waardoor de aanwas van jeugdspelers alleen maar groter gaat worden. FC Weesp moet daarvan gaan profiteren”, legt de trainer uit. Komend seizoen neemt hij zowel de zaterdag- als zondagselectie onder zijn hoede, zodat hij een goed beeld krijgt van de staat van de club. “Ik focus me volledig op de selectie. Als we dat in balans hebben, dan wil ik met mijn ervaring bekijken wat ik kan betekenen voor de jeugdafdeling. Gelukkig heeft de club daarin al enkele mooie stappen gezet.” Ente hoopt na de zomer goed te presteren met de A-selectie, maar ziet dit niet als het belangrijkste. “We hebben 14 clubs in de competitie die allemaal zeggen dat ze voor promotie willen gaan, maar je moet simpelweg reëel zijn. Als wij niet bij de onderste drie zitten, dan hebben we het goed gedaan. Nog belangrijker vind ik dat we plezier hebben in het voetbal en dat we samen iets opbouwen. Dan komen de prestaties vanzelf.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)