Home / Algemeen / FC Weesp schuift René van Vark door als nieuwe hoofdtrainer

FC Weesp schuift René van Vark door als nieuwe hoofdtrainer

René van Vark mag zich vanaf komende zomer hoofdtrainer van het vlaggenschip van FC Weesp noemen. De oefenmeester, momenteel trainer van de Zondag 2 en Zaterdag 1, volgt bij de zondag tweedeklasser Mario Rijnsburger op. Donderdagavond werd zijn bekendmaking met applaus ontvangen door de spelersgroep.

“Ik ben echt trots dat ik volgend jaar voor de groep mag staan. Vanuit de profielschets van de club was ik blijkbaar de meest geschikte. Ze zochten een people-manager met een heldere visie en een andere benadering. Dat ze dat in mij zien, is heel mooi om te horen”, zegt Van Vark. “De groep is zich ervan bewust dat er een andere soort trainer voor de groep zou komen te staan en dat iedereen applaudisseerde, deed mij heel veel. Dat verbaasde mij.”

De oefenmeester zal het hoofdtrainerschap gaan combineren met zijn werkzaamheden bij het zaterdagelftal, dat in de vierde klasse speelt. “Dat was een vereiste vanuit de club. Bij de Zaterdag 1 slaat alles hartstikke goed aan. Het thuisfront vindt dit helemaal niet erg. Mijn vrouw is er juist elk weekend bij, ook omdat onze zoon bij mij in het tweede speelt. Zij juicht het alleen maar toe.”

Het is nog onbekend op welk niveau Van Vark volgend seizoen actief is. Momenteel draagt FC Weesp de rode lantaarn van de zondag tweede klasse. “We zitten in een hele moeilijke fase, maar ik heb wel gezegd tegen de groep dat ze ervoor moeten zorgen dat hij een waardig afscheid krijgt en door de voordeur naar buiten kan. Mochten we degraderen, is het doel om zo snel mogelijk terug te keren. Als we er wel in blijven, willen we uitgroeien tot een stabiele middenmoter. Want deze club hoort in de tweede klasse thuis.”

Foto: FC Weesp

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)