FC Weesp speelt zich veilig dankzij knappe zege op IVV

Titelkandidaat IVV ontving donderdagavond FC Weesp in de midweekse speelronde. Waar IVV streed voor de titel, wilde Weesp zich veilig spelen. Dat laatste lukte, na een spannende slotfase: 2-3.

IVV raakte in de eerste helft nog wel de paal, maar bij rust stond het nog 0-0. In de tweede helft kwam Weesp op voorsprong via twee goede uitvallen. Achraf Lamhamdi en Milan Geertsma maakten de goals. IVV kwam in de slotfase terug dankzij een benutte vrije trap van Roy Bussmann en de gelijkmaker van invaller Mitchel Baars.

Dat leek genoeg te zijn voor een punt. Daarmee waren de titelkansen van IVV misschien nog levend gebleven, want het gat met De Meer was dan 3 punten geworden. Maar in blessuretijd maakte FC Weesp er alsnog 2-3 van, wederom via Lamhamdi. IVV kijkt nu tegen een achterstand van 4 punten aan en lijkt zich te moeten gaan opmaken voor de nacompetitie.

Bij FC Weesp was de vreugde groot. Dankzij de knappe zege is het gat met de gevarenzone nu 9 punten, met nog 3 duels te gaan. “Het was onze opzet om gebruik te maken van de snelheid van Achraf en dat is goed gelukt. We hebben veel strijd geleverd en altijd geloofd in een resultaat. Het is de afgelopen jaren soms best kommer en kwel geweest bij FC Weesp. En dat we dan nu dit neerzetten met z’n allen, daar kunnen we heel trots op zijn als groep”, aldus Dick-Jan Ente.