FC Weesp staat na duel met Theole wederom met lege handen

Na twee stevige nederlagen (0-6 tegen IVV en 9-0 tegen DCG) hoopte FC Weesp zich tegen Theole weer te herpakken. De afgelopen weken waren er diverse afwezigen, maar de selectie begint weer compleet te worden.

De teams waren in de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar. Theole had net wat meer balbezit en probeerde vaak de voetballende oplossing te zoeken. FC Weesp schakelde mee. FC Weesp probeerde ook te voetballen en snel te schakelen bij het winnen van de bal. Dit alles was overigens op een hobbelig veld, waardoor vaker dan gebruikelijk balverlies werd geleden. In de 20e minuut kwam Theole op een 0-1 voorsprong. Eftal Elmas had vrij de bal bij het strafschopgebied van FC Weesp. De thuisploeg vergat om druk te zetten. De voorzet van Elmas kwam niet aan, maar werd ook niet goed weggewerkt. Daardoor kwam de bal voor de voeten van Haitam Chibane. Zijn schot werd van richting veranderd, waardoor keeper Vince van de Beek kansloos was.

Tien minuten later kwam FC Weesp weer terug in de wedstrijd. De sterk spelende Redwan Amellal zag de ruimte en passte de bal op Job Vermeulen net buiten het strafschopgebied. Het slechte veld was nu een voordeel. De bal hobbelde wat de lucht in. Vermeulen streepte de bal hard in de bovenhoek. Een zeer fraaie 1-1. Het bleef een leuke wedstrijd om naar te kijken. Het spel ging op en neer. Een paar minuten voor rust kwam FC Weesp op voorsprong. Een goede actie van Ashraf Lamhamdi aan de linkerkant van het strafschopgebied waarmee hij zijn tegenstander passeerde. Lamhamdi gaf daarna een afgemeten voorzet op Ridwan Khanfour bij de tweede paal. Khanfour nam aan en schoot de bal beheerst in de korte hoek: 2-1. Lang kon FC Weesp niet genieten van de voorsprong. Ongeveer 2 minuten. Een penalty van Elmas resulteerde in een 2-2 ruststand.

Ook na rust waren beide ploegen gelijkwaardig. FC Weesp had wellicht nu net iets meer balbezit dan Theole. Alleen schortte het bij beide ploegen aan de afronding, waardoor de 2-2 stand lang bleef staan. In de 67e minuut waren beide ploegen dichtbij het doel. Lamhamdi speelde zijn directe tegenstander uit en had een goede pass op Milan Geertsma in huis. Geertsema legde de bal klaar voor Amellal, maar hij kon er net niet bij. In dezelfde minuut een vrije trap voor Theole. Het werd een gevaarlijke variant, die uiteindelijk op de lat eindigde. De beslissing viel zo’n tien minuten voor tijd na een goede aanval van Theole over de rechterkant. Een hobbelige voorzet volgde en de bal belandde voor de voeten van Niels Wien, die van dichtbij de 2-3 kon binnen schieten. FC Weesp wisselde aanvallend en hoopte nog de 3-3 te maken, maar dat lukte niet.

FC Weesp zakt nu naar de onderkant van de middenmoot. Volgende week wacht een uitduel bij RODA ’23. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

Tekst: verslaggever FC Weesp

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)