FC Weesp steelt punt in Hooglanderveen

Tot dit weekend had FC Weesp nog maar één punt verzameld in Zondag 2b. In de eerste wedstrijd pakte de formatie een punt tegen Theole uit Tiel. Hooglanderveen had tot nu zeven punten gehaald. Zondag stonden beide teams tegenover elkaar in Hooglanderveen. Na 90 minuten was de stand 1-1.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in Zondag 2b

Het eerste kwartier ging het duel gelijk op. Hooglanderveen en FC Weesp kregen beide kleine kansjes. De eerste grote kans voor Weesp resulteerde in een goal. Vanaf de rand van de zestien schoot middenvelder Jesse Rijnsburger de bal binnen. Wel kreeg Hooglanderveen meer grip op de wedstrijd. De ploeg drukte Weesp terug en kreeg kleine mogelijkheden. De bezoekers uit Weesp bleven loeren op de omschakeling, af en toe sneed de bal door de verdediging van Hooglanderveen. Gedurende de eerste helft waren er verder geen grote kansen te noteren.

Direct na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied schoot Stijn Termeer binnen. Snel na de gelijkmaker kon Hooglanderveen de voorsprong nemen, Danny de Graaf schoot van dichtbij hoog over. Even later kon Marcin Kmiecik van Weesp alleen op het doel van Hooglanderveen af, maar hij werd door de scheidsrechter teruggefloten wegens buitenspel. Bij Hooglanderveen ontbrak het niet aan kansen. Twee spelers van de thuisploeg konden op doelman Arno Copier af. Er werd afgelegd, maar Brian Schimmel schoot de bal, tegendraads, over. Termeer werd diep gestuurd, maar hij wilde de bal over de keeper van Weesp wippen. De doelpuntenmaker raakte de bal niet goed, waardoor deze over het doel verdween. De rechtsbuiten van Hooglanderveen, Schimmel, was meerdere malen gevaarlijk. Zo ook zijn voorzet na 75 minuten spelen. Twee ploeggenoten konden de bal net niet raken, anders was het geheid een goal geweest. In de slotfase van het duel probeerden beide teams de winnende treffer te forceren. Hooglanderveen drong aan, terwijl Weesp gevaarlijk was in de omschakeling. Bij de gasten kwam de laatste pass echter niet aan, waardoor de kans was verkeken. Uiteindelijk floot de scheidsrechter na 90 minuten voor het einde van de wedstrijd. Weesp nam een punt mee naar huis.

De trainer van Weesp, Maykel Tak, was na de wedstrijd erg blij met het punt: “Ik koester het punt. Als je kijkt naar de spelverhoudingen, had Hooglanderveen eigenlijk moeten winnen. Als wij het aan ‘t eind van de wedstrijd slimmer hadden gedaan, hadden wij er met de overwinning vandoor kunnen gaan. Wat misschien wel te veel van het goede was geweest.”

Archieffoto: Mario Wormhoudt