FC Weesp trekt ongeslagen reeks door na puntendeling met PVCV

Zondag tweedeklasser FC Weesp heeft op eigen veld niet kunnen winnen van hekkensluiter PVCV. De ploeg van René van Vark deelde de punten met de bezoekers uit Vleuten, al klom FC Weesp door het 2-2 gelijkspel wel een plekje op de ranglijst.

Na een afwachtende openingsfase, waarin PVCV – op zoek naar de eerste zege – de betere kansen kreeg, kwam de thuisploeg na twintig minuten meer in de wedstrijd. Het resulteerde halverwege de eerste helft in de openingstreffer. Daan Brandse leverde de bal af bij Jasper Spanjerberg, die vanuit een lastige hoek beheerst raak schoot: 1-0.

Vervolgens kreeg FC Weesp ook de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar slaagde hier niet in. PVCV werd op deze manier in leven gehouden en profiteerde daar ook van. Uit een vrije trap punterde Dani Kovacev vlak voor rust de 1-1 binnen. Vroeg in de tweede helft voorkwam verdediger Jerrel van de Poel een voorsprong van PVCV door de bal van de lijn te halen. Na ruim een uur spelen was het alsnog raak voor de bezoekers. Dennis Boeijen kon alleen op doelman Arno Copier afgaan en maakte geen fout: 1-2.

Niet veel later poetste de thuisploeg deze achterstand alweer weg. Een schot van Thijs Visser werd door Spanjerberg tot doelpunt gepromoveerd. FC Weesp ging vervolgens op jacht naar de drie punten, terwijl PVCV in de counter erg gevaarlijk bleef. De gasten leken in de slotfase zelfs de volle buit te grijpen, alleen werd een winnende treffer van invaller Bas van der Gun afgekeurd wegens buitenspel.

Door het 2-2 gelijkspel klimt FC Weesp weer een plek op de ranglijst. De ploeg van René van Vark staat nu elfde, verrassend genoeg slechts twee punten achter nummer vijf Elinkwijk. Volgende week gaan de Weespenaren op bezoek bij RODA’23. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Mario Wormhoudt