FC Weesp trekt zege tegen DWS op het tandvlees over de streep

In de strijd om rechtstreekse handhaving in de zondag tweede klasse B heeft FC Weesp goede zaken gedaan. De ploeg van interim-trainer Carlo van Hekken versloeg DWS met 3-1, terwijl het een uur lang met tien man speelde. Hierdoor staat Weesp slechts nog op basis van doelsaldo onder de streep.

FC Weesp moest winnen om de druk op te voeren op het voorlopig veilige Quick 1890. Op eigen veld begon de thuisploeg ook goed. Na een kwartier verdween een vrije trap van Jesse Rijnsburger via de muur achter doelman Caine Brunings: 1-0. Ruim tien minuten later moest Weesp opeens verder met tien man. Jurre van Brug probeerde een foutje te corrigeren, vloerde zijn directe tegenstander en kreeg rood. Vanaf dat moment was het overleven geblazen voor de gastheren.

Daarbij werd FC Weesp vlak voor rust geholpen door een tweede treffer. DWS kreeg een hoekschop van Rijnsburger niet goed weg en toen de bal voor de voeten van Thijs Visser kwam, bedacht hij zich geen moment: 2-0. Met die achterstand op het scorebord besloten de bezoekers na de rust meer druk vooruit te geven om een aansluitingstreffer te forceren tegen tien man. Het werd een ware belegering van het doel, waarbij de scheidsrechter twee keer een mogelijke penalty over het hoofd zag, maar de Weesper defensie hield goed stand.

Twintig minuten voor tijd werd het duel in het slot gegooid. Op aangeven van invaller Job Vermeulen prikte Jasper Spanjerberg de 3-0 binnen. Vijf minuten later kreeg FC Weesp zelfs een penalty, maar werd de inzet van Milan Geertsma goed gekeerd door Brunings. Op die manier bleef DWS toch in leven. Een paar minuten voor tijd tekende Lancine Bamba voor de 3-1 en gingen de Amsterdammers vol voor de aansluitingstreffer. Deze bleef uit vanwege uitstekend keeperswerk van Arno Copier, die tevens zijn driehonderdste wedstrijd voor FC Weesp keepte.

Op het tandvlees wist de thuisploeg de 3-1 over de streep te trekken, waardoor het na vier nederlagen op rij weer drie punten kon noteren. FC Weesp blijft twaalfde staan en staat nu in punten gelijk met Quick 1890. DWS heeft nog een marge van vier punten op de nacompetitiestreep.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.