FC Weesp wint inhaalduel met RODA ’23

Het competitieduel tussen FC Weesp en RODA ’23 kon anderhalve week geleden niet doorgaan vanwege coronagevallen bij de ploeg uit Amstelveen. Dinsdagavond werd de wedstrijd ingehaald: 3-1.

FC Weesp begon voortvarend en kwam al vlot op voorsprong. Na een minuut of 6 opende Job Vermeulen na een corner de score. Niet lang daarna zorgde Jesse Rijnsburger voor de 2-0, na een goede individuele actie van Milan Geertsma. Het kon niet op voor de thuisploeg en binnen het half uur kwam ook de 3-0 nog op het bord, dit keer was Achraf Lamhamdi de doelpuntenmaker.

In de tweede helft hoopte RODA ’23 uiteraard het tij te keren en de ploeg van Bnar Toofeek wist uit een penalty van Abdellah Attalj vrij snel op 3-1 te maken. Met een extra aanvaller in de ploeg probeerden de Amstelveners vervolgens toch nog voor een resultaat te gaan. Maar Weesp bleef staande, tot grote vreugde van trainer Dick-Jan Ente uiteraard.

“We startten de wedstrijd gewoon hartstikke goed. Na rust nam RODA ’23 meer risico’s en kwamen we onder druk te staan, maar ook goed verdedigen en compact staan hoort erbij. De jongens verdienen een compliment, want ze hebben echt hard gewerkt voor dit resultaat”, aldus Ente. De trainer ziet zijn ploeg plotseling terug op een verrassende derde plaats, maar hecht daar weinig waar aan: “Voor de spelers is het natuurlijk prachtig, maar ik heb ook tegen hen gezegd dat we nog niet teveel naar de stand moeten kijken. Uiteindelijk is het verschil met plek 10 nog maar 5 punten. Maar tot nu toe mogen we gewoon niet klagen. Het probleem was voorheen dat we niet makkelijk scoorden, maar dat gaat nu goed.” De trainer hoopt dan ook dat er gewoon gevoetbald blijft worden: “We zitten in een lekkere flow. Hopelijk kunnen we de komende weken nog wat punten pakken en dan met een goed gevoel de winterstop in.”

Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)