FC Weesp wint kraker onderin van RODA ’23

Zondag kreeg FC Weesp RODA ’23 op bezoek. Een kraker onderin Zondag 2b, want beide ploegen kennen tot nu toe een moeizaam seizoen. Weesp haalde uit de eerste 10 duels slechts 3 punten (3 gelijke spelen). RODA ’23 had inmiddels 7 punten veroverd. FC Weesp boekte een belangrijke zege: 2-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

Binnen 10 minuten had FC Weesp de eerste grote kans. Mike Reiziger werd de diepte ingestuurd over de linkerkant. Reiziger zag echter niet dat de keeper van RODA ’23 ver voor zijn doel stond en bij het naar achteren lopen viel. Een buitenkansje, maar uiteindelijk resulteerde de aanval in een corner. Jesse Rijnsburger schoot de corner naar de tweede paal. Daar stond Marcin Kmiecik om de bal terug in te brengen. De bal kwam voor de voeten van Milan Geertsma, die strak op goal schoot. De bal werd echter van de doellijn gered door één van de verdedigers van RODA ’23. Na een kwartier had RODA ’23 zijn eerste kans. De snelle linksbuiten brak door. Zijn voorzet was zeker niet verkeerd, alleen de inzet was uiteindelijk een makkelijke prooi voor doelman Arno Copier. Daarna ging het spel op en neer, maar hoofdzakelijk op het middenveld. Er werden veel lange ballen gespeeld. Alleen met de harde wind gingen die soms anders dan beoogd.

Door naar vlak voor de rust. FC Weesp had een aanval waarbij de bal uiteindelijk het strafschopgebied in werd geschoten. Daar werd meerdere keren op doel geschoten. Job Vermeulen en Mike Reiziger waren dichtbij een doelpunt. Alleen werden hun inzetten net gepareerd door RODA ’23. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Marcin Kmiecik die de 1-0 laat aantekenen door van dichtbij de bal binnen te schieten. Er werd nog gevlagd voor buitenspel, maar de scheidsrechter stond zelf nagenoeg op lijn en keurde de goal uiteindelijk goed. In de laatste minuut voor de rust was RODA ’23 nog dichtbij een doelpunt. Een vrije trap van één van de centrale verdedigers ging via de muur net naast. De corner werd goed genomen en door dezelfde speler net over gekopt. De ploegen gingen met een 1-0 stand de rust in.

De tweede helft was voetbaltechnisch niet van een hoog niveau. Je merkte aan beide ploegen dat het nodige op het spel stond. Na ongeveer 60 minuten kwam FC Weesp er met een counter goed uit. 4 aanvallers tegen 2 verdedigers. De passing was niet zuiver, waardoor de aanval over leek te gaan. FC Weesp bleef in balbezit. De bal kwam bij de ingeschoven Milan Geertsma terecht. Geertsma ging een een-twee aan met Floris Lukken. Geertsma kwam vrij rond het strafschopgebied en schoot de bal net naast. De bal schampte de paal zelfs nog. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd te gaan kantelen. RODA ’23 opende naar de linkerkant. Daar werd een steekpass gegeven op Rinaigel Ogenio, oud-FC Weesp. Ogenio dribbelde het strafschopgebied in. Daar was contact met één van de verdedigers van FC Weesp en hij viel.

De scheidsrechter gaf een penalty. Rinaigel Ogenio ging zelf achter de bal staan. Hij stuurde Arno Copier de verkeerde kant op, maar schoot de bal naast. De ploeg uit Amstelveen bleef echter drukken en werd diverse malen gevaarlijk via vrije trappen en corners. Weesp hield lang stand, maar 5 minuten voor tijd kwam RODA ’23 toch op gelijke hoogte. Nu was het wel raak voor Ogenio. Uit de rebound van een vrije trap maakte hij de 1-1.

Daarna wilde RODA ’23 voor de zege gaan en moest Weesp met 10 man verder nadat Job Vermeulen zijn tweede gele kaart pakte. Met een gelukje pakte FC Weesp uiteindelijk de zege. De uittrap van doelman Reno van der Meer kwam bij Floris Lukken terecht, die alleen op de keeper af kon. De doelman herstelde zijn fout in eerste instantie, maar had op de rebound van Suleyman Akkan geen antwoord: 2-1.

Volgende week sluit FC Weesp 2019 af op bezoek bij HBC, de nummer 3 van de ranglijst. RODA ’23 treft opnieuw een concurrent, het ontvangt Zeeburgia, dat slechts 2 punten meer heeft.