Home / slideshow / FC Zaandam draagt rode lantaarn over aan FC Almere

FC Zaandam draagt rode lantaarn over aan FC Almere

Onderin Zaterdag 2a stond dit weekend een belangrijk duel op het programma. Het nog puntloze FC Zaandam ontving FC Almere, dat tot nu toe één punt had behaald. Vorige week verloor het Almeerse derby met maar liefst 9-0. Maar ook bij Zaandam is het dit seizoen dus allemaal nog geen weelde. Vanwege de vele blessures viel daar vorige week de 58-jarige assistent-trainer Marcel Halewijn in.

Zaterdag konden de Zaandammers eindelijk juichen, FC Almere werd met 2-1 verslagen. De eerste kansen waren nog wel voor de Almeerders. Twee keer moest de thuisploeg optreden bij een corner en het werd daarbij nog een beetje geholpen door de paal. Maar al vrij vlot was de voorsprong toch voor Zaandam, David Zwiebel maakte de openingstreffer. Daarna volgden er meer mogelijkheden voor Zaandam, maar het lukte niet om de score uit te breiden. Na een klein half uur dacht Almere de 1-1 te maken, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Vlak na rust zette FC Zaandam wel de 2-0 op het scorebord. Een voorzet vanaf rechts werd binnengelokt door Serdar Öztürk. De thuisploeg had daarna de wedstrijd op slot moeten gooien, maar deed dat niet. Zo mocht FC Almere terug komen in de wedstrijd, toen de bal op de stip ging. Mike de Blieck zorgde voor de aansluitingstreffer. Öztürk en even later invaller Erkan Malkoc hadden de mogelijkheid om de marge weer twee te maken, maar deden dat niet. FC Almere kreeg echter ook niet echt mogelijkheden meer, waardoor de stand 2-1 bleef.

Daardoor is het nu FC Almere dat de laatste plaats bezet. FC Zaandam klimt een plekje en komt nu op drie punten. Dat zijn er net zoveel als AMVJ, Zandvoort en EDO. Die laatste twee ploegen hebben wel een duel minder gespeeld. Volgende week is FC Almere vrij, over twee weken treft het Marken.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)