Figurantenrol voor JOS op feestje van Fortuna Wormerveer

JOS/Watergraafsmeer heeft lijdzaam moeten toezien hoe Fortuna Wormerveer kampioen van de zondag eerste klasse A is geworden. Net als twee weken geleden maakte de ploeg van Roy van der Mije geen schijn van kans tegen de koploper. In Wormerveer gingen de Amsterdammers zelfs met 5-2 ten onder.

Het begon allemaal nog goed voor de nummer vier van de ranglijst. Renaldo Jongebloet, die bij aanwezigheid van clubtopscorer Omar Limon mocht starten in de punt van de aanval, opende na drie minuten brutaal de score voor JOS/Watergraafsmeer. Binnen een kwartier was die 0-1 voorsprong door Fortuna omgebogen in een 2-1 tussenstand, door treffers van Jessey Kuiper (ex-OFC, red.) en een vrije trap van Nick Snelders.

Snelders, ook in de heenwedstrijd de grote man aan Wormerveerse zijde, rekende vervolgens in zijn eentje hardhandig af met de Amsterdammers. Twee benutte strafschoppen bezorgden de thuisploeg een riante 4-1 voorsprong halverwege en daarmee had Snelders zijn onvervalste hattrick voltooid.

De koek was nog niet op voor de aanvaller, die er na een uur spelen zelfs 5-1 van maakte met zijn vierde van de middag. Het kampioenschap kon Fortuna op die manier niet meer ontgaan en de voorbereidingen voor het feest werden al verricht. Op het veld werd daardoor het gaspedaal losgelaten, zodat invaller Michael Markus in de slotfase uit een snelle counter de schade iets draaglijker kon maken voor JOS/Watergraafsmeer.

De eclatante 5-2 zege betekent dat Fortuna Wormerveer kampioen is geworden en volgend seizoen in de Hoofdklasse speelt. JOS krijgt in de nacompetitie de kans om alsnog promotie af te dwingen. De tweede plaats is echter uit zicht, waardoor de Amsterdammers in de eerste ronde van de nacompetitie al in actie moeten komen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)