Flemming verlaat Ajax en gaat op zoek naar nieuwe uitdaging

Nadat Xamm Flemming in 2021 de overstap maakte van tweedeklasser RODA ’23 naar Ajax zaterdag, ging het snel. Binnen een paar weken sloot hij aan bij het eerste, dat toen in de Derde Divisie speelde. Een jaar later ging hij voor zijn kans bij Fortuna Sittard O21. Flemming kreeg echter meteen de kans om zich te laten zien in het eerste onder Sjors Ultee. Tijdens de voorbereiding speelde Flemming diverse wedstrijden en mocht zelfs mee op trainingskamp, waar toen onder andere Burak Yilmaz net was aangetrokken. Door omstandigheden keerde Flemming al vlot terug naar Ajax. Nu vindt hij het tijd voor een volgende stap.

“We staan er hartstikke goed voor, het is een leuk team en ik speel bijna alles. Dus daar ligt het zeker niet aan”, vertelt Flemming over zijn aanstaande vertrek. “Maar na drie jaar leek het me goed om weer een stap te gaan zetten, mijn vleugels te spreiden en te kijken of ik bij een nieuwe club me weer verder kan ontwikkelen en nieuwe dingen kan leren.”

In zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging is vooral zijn gevoel belangrijk: “Dat moet goed zijn. De trainer, de mensen eromheen, dat moet aanspreken. En ik zoek een club die het beste uit zichzelf wil halen, waar ambitie is. Voor het totaalplaatje zou een club in de buurt van Amsterdam natuurlijk helemaal mooi zijn, maar verder rijden is ook een optie.”

Waar hij in de zomer van 2022 voor zijn kans bij Fortuna Sittard ging, is een nieuw avontuur in het profvoetbal nu voor hem geen optie meer: “Ik ben inmiddels klaar met mijn studie en werk nu als gymdocent. Het voetbal komt daar nu dus echt bij. Het is heel mooi dat ik toen de kans heb gekregen bij Fortuna, maar het was beter om een stapje terug te doen.” Maar ook binnen het amateurvoetbal valt er nog een stap te zetten. Flemming speelde al eens met Ajax in de Derde Divisie, maar nog niet op het hoogste amateurniveau: “Het zou natuurlijk heel mooi zijn om een keer in de Tweede Divisie te kunnen spelen. Maar voor nu hoop ik in ieder geval op een club van vergelijkbaar niveau als Ajax.”

Met Ajax gaat hij mogelijk nog een paar mooie maanden tegemoet. De ploeg staat eerste in de Vierde Divisie A en pakte afgelopen weekend de periodetitel. “We staan er heel goed voor. Met dit team zou het eigenlijk vreemd zijn als het ons niet lukt om kampioen te worden. Het is echt een goed team en een leuke groep, iedereen durft elkaar ook aan te spreken. Ajax hoort wat mij betreft ook in de Derde Divisie thuis, dus we moeten gewoon kampioen worden. Het zou mooi zijn om met de titel te vertrekken.”

Foto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)