Flinke domper voor WVHEDW bij Victoria: “Er moet een hoop gebeuren”

Zaterdag eersteklasser WVHEDW is na een verrassende nederlaag bij promovendus Victoria weer terug bij af. Het contrast met een week geleden (4-1 zege op DHSC) was erg groot bij de ploeg van Hans Schakel, die in Hilversum met 5-2 onderuit ging.

Volgens Schakel is het niet alleen terug bij af; er werd nog een extra stap naar beneden gezet. De nederlaag was ook voor hem een enorme klap. Op basis van het spel was de overwinning van Victoria meer dan terecht, want de thuisploeg troefde de Amsterdammers op alle fronten af. “Je hoopt dat het een offday is, want dat zou betekenen dat we er volgende week weer staan. Maar het is wel duidelijk dat er komende week een hoop moet gebeuren. Vorige week voerden wij onze tactische afspraken tot in detail uit, daar ontstonden vandaag wat scheurtjes in.”

De middag begon al slecht voor WVHEDW, want twee spelers (eentje een halfuur en de ander zelfs een uur) kwamen behoorlijk te laat. “Dat zijn afspraken waar we het over moeten gaan hebben, want zoiets verstoort het teamproces”, was Schakel hard. Vervolgens werden de bezoekers vanaf minuut één tactisch overklast door Victoria, dat via Jim van der Scheer de score opende. Pas na de gelijkmaker van Mick van Moerkerk, tegen de verhouding in, kwam WVHEDW beter in het spel.

Nog voor de rust kregen de Amsterdammers de volgende tegenslag te verwerken. Nadat Dennis Darnley een gele kaart kreeg vanwege een overtreding, zou hij hierna iets onschuldigs tegen zijn directe opponent hebben gezegd. Volgens de scheidsrechter was dit ernstig genoeg om hem direct een tweede gele kaart te geven. WVHEDW kon de tweede helft met tien man in de achtervolging, want treffers van Wilco de Birk en Rik Langhout brachten de thuisploeg in een zetel: 3-1.

“Vorige week heb ik de spelers een compliment gemaakt omdat alle tactische afspraken goed uitvoeren. Maar wanneer wij dat niet doen, zijn we kwetsbaar”, vervolgde Schakel. Het jongere en fitte Victoria maakte in de tweede helft optimaal gebruik van het overtal. De Birk vergrootte de marge, waarna Joost Heij tien minuten voor tijd iets terugdeed. De nederlaag kon niet meer voorkomen worden: in blessuretijd bepaalde Langhout de eindstand op 5-2.

WVHEDW deelt de laatste plaats nu met FC Breukelen, dat ook drie punten pakte uit de eerste vier wedstrijden. Volgende week gaan de Amsterdammers opnieuw op bezoek bij een promovendus. Dan gaat de reis naar Roda’46. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Jan Vonk