Home / Algemeen / Florian Wolf maakt na één seizoen Legmeervogels stap omhoog naar SJC

Florian Wolf maakt na één seizoen Legmeervogels stap omhoog naar SJC

Het verblijf van Florian Wolf bij Legmeervogels blijft beperkt tot één seizoen. De 32-jarige oefenmeester verlaat de huidige nummer dertien van de zondag eerste klasse A voor derdedivisionist SJC, waar hij de kans krijgt weer in de Bollenstreek te werken. “Qua ambitie en type club past het bij mij.”

Voor hemzelf is het niet een stap uit het niks. Het Noordwijkse SJC is immers geen onbekend terrein: hij kwam er regelmatig tijdens zijn periode bij Katwijk, waar Wolf assistent-trainer bij het eerste en trainer van het tweede elftal was. Hij kent SJC als een ‘nuchtere en realistische’ club. “Qua ambitie en type club past het bij mij. Ik vind het mooi om in de Bollenstreek te werken. Mooie ambiance, niet alleen qua publiek. De mensen houden daar echt van voetbal, in de manier waarop het wordt beleefd.”

Dat zijn nieuwe club twee niveaus hoger speelt, telde voor Wolf zeker mee. Zowel de clubleiding als de spelersgroep van Legmeervogels wilde graag met de oefenmeester door, maar hij heeft voor zijn ambities gekozen. Deze kans kan hij niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. “Ik denk dat je ervaring als Derde Divisie- of Hoofdklasse-trainer over een jaar of vijf weer andere deuren opent. Het is altijd lastig om uiteindelijk die mogelijkheid te krijgen. Het trainersoverschot is behoorlijk.”

De Noordwijkers worden momenteel getraind door oud-prof Sjaak Polak, die SJC vorig seizoen kampioen maakte in de Hoofdklasse. In de Derde Divisie zaterdag staat de promovendus op een nacompetitieplek. “Wat ze bij SJC belangrijk vinden, is dat spelers drie jaar of langer bij de club spelen. Niet spelers die na een jaar weer weggaan”, weet hij. Wolf zag zijn nieuwe club alleen middels samenvattingen aan het werk. De komende maanden wil hij naast het bezoeken van wedstrijden ook veel gesprekken voeren met spelers en clubmensen. Kijken hoe de hazen lopen. “Dan ga ik rustig kijken naar wat er binnen de club goed gaat en waar verbeterpunten liggen. Voordat ik alles van tevoren ga roepen.”

Foto: Ronald Bakker