Fortius en Diemen delen de punten tijdens vermakelijk duel

Zaterdag 23 september 2023 was voor Fortius en sv Diemen de start van het voetbalseizoen in Zaterdag 4c in Amsterdam Oost. Na de bekerwedstrijden voor Fortius (2 gespeeld, 1 gewonnen en 1 verloren) en sv Diemen (9 punten uit 3 wedstrijden) gingen de spelers met goede moed het veld op.

De wedstrijd begon redelijk gelijkwaardig en de intenties van beide ploegen waren duidelijk. Allebei met de intentie voor verzorgd voetbal. Ondanks een aantal plaatselijke stortbuien waren er kansen voor beide teams. Diemen zag een goal afgekeurd worden vanwege buitenspel en vlak voor rust kreeg Fortius een grote kans, die van de doellijn gered werd door Joey van Rookhuizen. 

Na de rust begon Fortius erg sterk en scoorde binnen 3 minuten 2 doelpunten. Diemen toonde echter veerkracht en kwam terug door doelpunten van Rachid Malmberg en Dave Pielstroom en wat volgde was vooral spannend. Beide ploegen gingen voor de aanval en Fortius kreeg vlak voor tijd een grote kans, maar door goed verdedigend werk van Eun Palmer werd deze kans onmogelijk gemaakt.

Zo begint de competitie voor beide teams met een punt, iets wat een terechte weerspiegeling was van wat op het veld te zien was. Diemen krijgt komend weekend bezoek van De Meer, terwijl Fortius op bezoek gaat bij Zeeburgia. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 4c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)