Foutloos IVV zet ook Sporting Martinus opzij

Koploper IVV heeft opnieuw een achtervolger afgeschud in de zondag derde klasse C. De ploeg van Gerrie Breugem won op eigen veld met 2-0 van Sporting Martinus en is daardoor na vijf wedstrijden nog altijd foutloos.

Na de vijfde zege op rij wilde Breugem pas het ‘handhaving-verhaal’ als doelstelling afsluiten. De oefenmeester weet inmiddels ook wel hoe zijn ploeg zich staande houdt in de competitie. Maar titelkandidaat? Nee, dat is volgens hem veel te vroeg. Er zijn meer kanshebbers en er mag niet vergeten worden dat de Landsmeerders een promovendus zijn. Toch maakte zijn ploeg ook tegen Sporting Martinus indruk. Er werd amper een kans weggegeven en in de aanval maakten de individuele kwaliteiten van Dave Hertog en Dave de Haze het verschil.

In de openingsfase ging het nog gelijk op. Pogingen van De Haze en Terzo Stemerdink waren niet gevaarlijk genoeg voor Martinus-doelman Niels Wuthrich. Aan de andere kant van het veld kreeg David Soesan een grote kans. Na een steekbal van Fabian van Ginkel zag de spits zijn schot goed gekeerd worden door keeper Guus Zuidema.

Diezelfde Zuidema had enkele minuten later een hoofdrol bij de openingstreffer. Zijn verre uittrap kwam terecht bij Dave Hertog, die slimmer was dan zijn directe tegenstander en in het strafschopgebied genoeg ruimte vond voor een schot. Martinus weet nu ook dat je hem die ruimte niet moet geven. Met een kiezelhard schot opende hij in de zeventiende minuut de score: 1-0.

“Uitzonderlijke klasse”, glimlachte Breugem na afloop. “Vorige week deed hij dat tegen Zwanenburg (0-1) ook.” Zijn collega, Tom Verhoek, had het ook over de individuele klasse van Hertog. “Dan weet je dat het zijn rechterbeen is en natuurlijk is dat gezegd in de kleedkamer.. Ik denk dat hij op dit niveau op meer dan dertig doelpunten eindigt.”

IVV hield hierna de controle over de wedstrijd en Sporting Martinus kon alleen gevaar stichten met standaardsituaties, waarbij Zuidema keer op keer boven iedereen uit torende om onheil te voorkomen. De Haze zag zijn schot gepakt worden door Wuthrich en Hertog knalde een vrije trap na de rust naast. Halverwege de tweede helft viel de tweede treffer alsnog. Een fraaie combinatie tussen Hertog en De Haze bood laatstgenoemde een niet te missen kans: 2-0.

Sporting Martinus probeerde vervolgens met de lengte in de ploeg iets te forceren, maar Zuidema wist van geen wijken. De grootste mogelijkheid was voor Joel Cornwall. Na een handsbal van Zuidema (een stapje uit zijn zestien) mocht de aanvallende middenvelder vanaf een mooie plek aanleggen. Zijn vrije trap eindigde in de muur. IVV hield de rijen goed gesloten en trok de 2-0 zege over de streep. Toch had Breugem niet het gevoel dat dit eenvoudig ging. “Je ziet wat je moet brengen om te winnen. Het gaat niet vanzelf. Heel hard werken, veel strijd.”

Morgen (maandag) een uitgebreide samenvatting en reacties op onze Wedstrijd van de Week.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.