Home / Algemeen / Fraaie goal in slotseconde levert Wartburgia zege op

Fraaie goal in slotseconde levert Wartburgia zege op

Na een onverwachte nederlaag in Badhoevedorp in de eerste helft van de competitie was er Wartburgia veel aan gelegen om thuis orde op zaken te stellen. En dat was vanaf het begin af aan te zien. De thuisclub baande zich met goed en afwisselend voetbal keer op keer een weg door de verdediging van de bezoekers, om even zo vaak te stuiten op de prima keeper of zelf wild naast en over te schieten. Pas na 21 minuten was het raak. Een hoge voorzet op spits Bob Dekker vloog over keeper en aanvaller heen, waarna Menno Bosch alert opdook en en bal binnen schoot. Na de 1-0 liet Wartburgia zich iets terugzakken en kwam Pancratius uit een snelle uitval alleen voor de keeper Marius Jansen te staan; de bal ging net naast. Een paar minuten laten werd het echter toch gelijk. Onbesuisd inkomen in het strafschopgebied leidde tot een terechte penalty voor de club uit Badhoevedorp die door Bas ten Haar werd benut. Met een 1-1 ruststand kreeg Wartburgia te weinig. 

Na rust een identiek beeld: Wartburgia viel aan, miste kans na kans na kans na kans en Pancratius viel af en toe gevaarlijk uit. De kansen voor de Amsterdammers waren niet op twee handen te tellen. Pancratius mocht zijn keeper dankbaar zijn, de paal hielp mee en Wartburgia’s voorhoede bleef onmachtig. Door een paar nare blessures kwamen er zo’n zes minuten extra tijd bij. Bij werkelijk de allerlaatste poging zette Bob Dekker nog één keer scherp voor, centrale verdediger Melvin Akkerman verhief zich atletisch in de lucht en met een prachtige halve omhaal trok Wartburgia toch aan het langste eind. De ontlading was enorm en de adrenaline was duidelijk zichtbaar. 

Volgende week gaat Wartburgia op bezoek bij laagvlieger VVA/Spartaan. Voor Pancratius staat een thuisduel met SCW op het programma. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst en foto: Frank van Paridon

Send this to a friend